Kamerkoor Vocaal Ensemble Zutphen zingt op vrijdag 18 oktober om 20.00 uur in Gasthuiskerk Doesburg het programma Herfstlandschappen. Er zijn liederen a capella van Brahms, Distler en de Estlandse componist Veljo Tormis, en experimentele Finse spreekkoren van Erik Bergman. Het programma bevat ook instrumentale intermezzi met hedendaagse muziek.

De apotheose van het programma is de première van ‘Zutphense herfstzangen’, een opdrachtwerk in vijf delen door de Hengelose organist en componist Dennis Vallenduuk. Deze schreef speciaal voor VEZ een stuk voor koor en twee blokfluiten, op teksten van de Zutphense dichter Henk Gombert.

Het stuk handelt over het IJssellandschap en geven de sfeer van lucht, wind, nevel en water treffend weer; aansprekende muziek, zeker voor luisteraars uit de beide IJsselsteden Doesburg en Zutphen.

Vocaal Ensemble Zutphen (VEZ) streeft in zijn repertoire naar originaliteit en samenhang in stijl. Het koor beleeft veel plezier aan het samen ontginnen van onbekend repertoire. Sinds 2012 staat het koor onder leiding van Iassen Raykov.

Raykov studeerde piano in zijn geboorteland Bulgarije en kwam naar Nederland om zijn piano studie te vervolgen bij Gert Jan Vermeulen en Marcel Baudet. Zijn dirigeerstijl is in de pers omschreven als ‘soms ingetogen en dan weer flamboyant’ waarmee hij zijn zangers ‘op een letterlijk betoverende wijze onder controle heeft’, met ‘discipline’, ‘concentratie’ en ‘perfectie’.

Tickets zijn voor 15 euro per stuk te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.