De inzameldag van de duobakken en citybins verschuift met ingang van januari 2012 in heel Doesburg naar de vrijdag. Nu vindt de inzameling nog op de maandag, dinsdag of woensdag plaats. De eerste inzameldag op de vrijdag is op 6 januari. Heel Doesburg heeft dan voortaan dezelfde inzameldag voor het restafval en het gft.


Dat laat Berkel Milieu weten in een persbericht. Voor de maandagwijk wordt er eenmalig een extra inzameling gehouden. Dit gebeurt omdat deze bewoners door Kerst en het verschuiven van de inzameling, rond de jaarwisseling mogelijk te lang met hun container moeten doen.


Het betreft Beinum/Campstede met uitzondering van Molengaarde, Leigraafseweg, de Kilder, het Kerkepad en Enghuizen. De extra inzameldag vindt plaats op zaterdag 31 december 2011. Ook moeten deze bewoners er rekening mee houden dat de inzameling van de duobakken van maandag 26 december (Tweede Kerstdag) verschuift naar zaterdag 24 december.


De inzameling wordt vanaf 1 januari verzorgd door Van Gansewinkel. Van Gansewinkel neemt dit over van Sita. Dit is het gevolg van aanbesteding van de inzameling door de gemeente Doesburg en Berkel Milieu.


De nieuwe inzameldag is ook te vinden op de Afvalkalender 2012, die in de week van 12 tot en met 16 december is bezorgd. De Afvalkalender is een uitgave van de gemeente Doesburg en Berkel Milieu.