Oppositie Doesburg weet niets van plannen met bieb

De CDA en VVD in Doesburg hebben geirriteerd gereageerd op plannen van het college van de gemeente Doesburg om de bibliotheek te verplaatsen van het centrum naar De Linie, waar DeGelderlander.nl maandagavond over schreef.


De VVD op Twitter: ‘Zo blij dat ik @dgliemers volg dan lees ik nog eens wat over Doesburg #bieb naar de Linie #ddnl #weetweervanniets’.


Ook CDA Doesburg uit via Twitter haar ongenoegen: ‘College wil Bieb verplaatsen naar De Linie (Gelderlander). Raad weet van niets. Typische vorm van communicatie!’


De Gelderlander wist maandagavond te melden dat het college van burgemeester en wethouders de bibliotheek wil verplaatsen naar De Linie. Er zou daarbij een koppeling moeten komen met de Buurtacademie, reeds gevestigd in De Linie.

7 reacties

 1. Frans van der Krul

  Een ieder wist dat er wat in de lucht hing, er moest wat gebeuren met de bibliotheek, dus veel krokodillen tranen bij de leden van de raad!Bij de Action discussie heeft de verplaatsing van de Bib ook een rol gespeeld.
  Denk zelf dat dit een goede aanvulling is op de educatieve activiteiten die al plaats vinden op De Linie.
  Hoop dat het niveau van de Bib zal moeten worden behouden, moet niet tot een verschraling leiden.
  Alleen inbreiden zal niet gaan er zal dus moeten worden uitgebreid, dus een stuk eraan, kost wat en dan heb je ook wat.Op naar het MEC (Multi Educatieve Centrum)!!??

 2. Kees van Immerzeel

  15 december heb ik per e-mail de volgende vraag gesteld aan het College:

  In de openbare besluitenlijst van 6 december lees ik bij punt 15 dat er maximaal € 30.000,– gereserveerd is voor het aanpassen van het gebouw De Linie 4 ten behoeve van de verdere doorontwikkeling van de functie “Buurtacademie” deze locatie. Wat zijn deze aanpassingen en waartoe dienen die?

  Tot op heden geen reactie…

 3. Frans van der Krul

  Hoi Kees, dit geld is niet voor de bib bedoelt, je denkt toch niet dat je de bib verplaatsen en aanpassen/ verbouwen kan voor dit geld, het kost zo weer enkel tonnen?Denk ook aan de leegstand die dan achterblijft in de stad.

 4. Rob Gossink

  Even voor de duidelijkheid: in de discussie rondom de locatie van Action is de bieb als locatie genoemd onder toevoeging dat de bieb had aangegeven in een te duur jasje te zitten. Niets meer, niets minder. De discussie ging toen over de komst van Action. Heel vreemd om dan nu in de media te moeten vernemen dat het college al zover is dat ze de bieb willen verhuizen naar de Linie. Volgens mij wordt hier een verkeerde volgorde gehanteerd. De gemeenteraad weet namelijk nog van niets.

 5. Patricia Hertgers

  Bij mijn weten hoeft het college de raad niet te vragen of de bieb mag verhuizen. Wat het college wel moet doen is de raad informeren als er geld mee gemoeid is. De raad moet hier dan over beslissen. Mijn idee is om niet te hoog van de toren te blazen, maar even af te wachten en dit onderwerp goed in de gaten te houden

 6. Rob Gossink

  Patricia, als je als college de wens uitspreekt over een verhuizing van de bieb, heb je als college ook nagedacht over nut en noodzaak van die verhuizing. Dan praat je doorgaans over een kosten – batenafweging en dus over geld. Dan lijkt het mij niet meer dan logisch om de raad op de hoogte te stellen, aangezien diezelfde raad over het geld gaat.

 7. Bart

  Veel belangrijker is de vraag:
  Wat kost een verplaatsing?
  Wat gaat men doen met de grond van de bieb?
  Wie heeft daar voordeel bij?
  En niet onbelangrijk voor ons schatrijke Doesburg…………Wat gaat het kosten?

  Ik ben cynisch maar zo rond de kerst wetend dat veel inwoners van Doesburg niet aan de kalkoen zitten, amper wat hebben is dat een cruciale vraag voor ons allen maar vooral voor hen die de Doesburgse kas beheren!

  Fijne kerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑