Oproep: welke boeken lees jij op vakantie?

De vakantie komt er weer aan. Lekker luieren, uitrusten en een boek lezen. Maar welke boeken lees jij eigenlijk? Laat dit weten en inspireer andere volgens van DoesburgDirect.nl.

 

Door de boeken die jij meeneemt op vakantie in het reactieveld onder dit artikel te plaatsen, maken we een inspirerende lijst met boektitels. Ik weet zeker dat er pareltjes en verrassingen tussen zitten. Van die boeken waarvan je denkt ‘he, dat is leuk, die wil ik ook graag eens lezen’.

 

Zelf heb ik boeken genoeg die ik (nog) wil en moet lezen, vind ik. Maar graag laat ik me verrassen door jullie suggesties.

 

13 reacties

 1. Richard Kok

  Ik ben er eigenlijk nog niet uit, maar vooralsnog staan deze op mijn lijstje. Een mix van studieboeken en niet-diep-nadenk-boeken. Ik mis nog echte klappers. Goede zware boeken met een goed levensecht verhaal.

  25 jaar internet in Nederland – Peter Olsthoorn
  Jugaad innovatie – Navi Radjou
  Kijken, kijken…. anders kopen – Cor Molenaar
  De Mens als Duurloper – Jan Knippenberg
  Topshow – Jan Hillenius
  Exponentiële organisaties – Yuri van Geest

 2. Marjolijn Kosterman

  Ik heb op mijn usb stick ongeveer 10.000 boeken op staan waar ik uit kan kiezen.
  Mijn favoriete schrijvers zijn: Tess Gerritsen, Tom Clancy, Patricia Cornwell, Robert
  Ludlum, Lee Child, Kate Mosse , David Baldacci, Colin Forbes, Clive Cussler, Alistair McLean,
  Donna Leon.
  Van deze schrijvers maak ik een keuze en zet die op mijn e-reader en op mijn telefoon,
  zodat ik altijd ergens kan lezen.

 3. Theo Maas

  Er is een boek dat ik minstens één keer per jaar lees: Kurt Vonnegut’s De Sirenen van Titan (The Sirens of Titan, ik lees het in het Engels). Meestal doe ik dit in de zomervakantie. Vonnegut’s boek blijft ook na tientallen keren lezen vermakelijk en inspirerend. Daarnaast wordt het deze zomer Close Range – Wyoming Stories (De gouverneurs van Wyoming) van Annie Proulx en God Knows van Joseph Heller. Waarschijnlijk zal ik ook een verwoede poging doen om Het verdriet van België opnieuw uit te lezen. Verder gaat Casa Benali, het kookboek van Abdelkader Benali en Saida Nadi-Benali mee in de koffer. De stapel ligt al klaar. Nu nog een vakantiebestemming.

 4. Hermen Overweg

  Kenmerk van goede kwaliteit is dat het nooit verveelt: dat geldt dus ook voor muziek en literatuur. Op mijn 16e las ik voor het eerst de Verzamelde Werken van Willem Elsschot. Sindsdien heb ik ze vaak herlezen, maar ik neem ze graag nog een keer mee op vakantie: fantastische literatuur! Ook de Anton Wachter romans van Vestdijk herlees ik graag nog een keer. “Jagtlust” van Annejet van der Zijl zou ik ook nog wel eens opnieuw willen lezen
  Als nieuw boek zal ik meenemen: “De geest van het Oude Loo”, een dissertatie van Han van Bree en dan met name omdat ik een paar van de hoofdrolspelers persoonlijk heb ontmoet.
  Hillary Mantel’s boeken “Wolf Hall” en “Het boek Henry” staan al een tijdje ongelezen in mijn boekenkast, dus die gaan ook mee.

 5. Anneke de Bundel

  Als reisjournalist, lees ik veel reisverhalen. Niet per sé van de bestemming waar ik heen ga, maar soms wel. Net uit maar absolute aanrader is Zes maanden in de Siberische wouden van Silvain Tesson. Het is een avonturenroman, een reisverslag en filosofisch werk ineen. Terecht door de pers bejubeld.

  Op de website Nomadandvillager.com hebben we ook een rubriek Bestemming in Boek waarbij we een lijst maken van (literaire) boeken die iets toevoegen aan een bestemming. Daar wil ik er nog een paar van lezen waaronder Karel van het Reve Rusland voor beginners en Siberisch dagboek.

  Geert Maks De brug, de vernieuwde uitgave ligt klaar.

  Voor mijn werk ga ik naar Antwerpen en neem ik Elschot mee en naar Yorkshire mag Jane Austen in de koffer.

  In Schotland heb ik mij voorgenomen opnieuw In cold blood van Truman Capote te lezen en diverse werken van de belg Mouyaert. En dan ligt het einde van de rode mens van Svetlana Alexeivitsj nog te wachten. De zomer kom ik wel door. Veel leesplezier!

 6. Richard Kok

  Als koude-streken-liefhebber ga ik zeker het door Anneke beschreven boek ‘Zes maanden in de Siberische wouden’ lezen. Heb zelf meerdere boeken gelezen van koudweerschrijver Gerrit Jan Zwier en vond ze altijd inspirerend.

  Anneke, heb je een linkje naar Bestemming in Boek, want ik kan het niet vinden op jullie site?

 7. Anneke

  Richard, bij dezen, een linkje naar bestemming in boeken. http://nomadandvillager.com/category/themas/bestemming-in-boeken/

 8. Jan Vijn

  Ik heb me voorgenomen om in de vakantie meer te schrijven dan te lezen…
  Maar ik heb wel een aanrader: de boeken van Carlos Ruiz Zafón:
  “De schaduw van de wind”
  “Het spel van de engel”
  “De gevangene van de hemel”
  Spannende boeken, beetje mysterieus en goed geschreven!
  De verhalen spelen in het Barcelona van kort na de burgeroorlog.

 9. Agnes Jansen

  “De offers”van Kees van Beijnum. Ook, wat Hermen Overweg schreef, is Wolf Hall en Het Boek Henry geweldig. Van Mario Varga Llosa: Het feest van de bok. Van ConnyBraam: Handelsreiziger van de Nederlandse Cocaïnefabriek. En wat ik prachtig vond: “Leven en Lot”van Vasili Grossman., een oorlogsroman, over de gruwelijke gebeurtenissen aan het Oostfront ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.
  En wie van thrillers houdt is de schrijver Jussi Adler-Olsen een aanrader.

 10. Remco Meeder

  Wat ik wil gaan lezen is:
  Colossus: Bletchley Park’s Greatest Secret van Paul Gannon.

 11. Yvonne Irving

  Ik hou van fantasy boeken lekkere dikke. Net weer opnieuw gelezen de “reiziger serie ” van Diana Gabaldon. Wilde de boeken weer opnieuw beleven omdat er nu een serie van is gemaakt. Ze verliest helaas na het vierde boek wel de spanning en sfeer van de highlands en de clan’s , de laatste twee nieuwe boeken zijn eigenlijk ronduit slecht. Deze vakantie wil ik beginnen aan “Game of Thrones” Het spel der Tronen! George R.R.Martin. Liever had ik ze gelezen voor de serie begon maar ik lees niet zo makkelijk in het Engels, gaat veel te langzaam. voorlopig ben ik dus onder de pannen.

 12. Christa Falhaber

  net De Zorgpartij van Norbert Splint uit; een satirisch en hilarisch verhaal over het eerste en tevens laatste jaar van de politieke loopbaan van Homo Blad-hoofdredacteur Harry Kardol. Je hoeft geen genie te zijn om te weten wie deze persoon in het dagelijks leven is.

  Momenteel toch maar begonnen aan Kapitaal in de 21ste eeuw van Thomas Piketty. Moeilijk door te komen, dus maar een luchtig boek erbij gepakt: “De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween” van Jonas Jonasson. Schrijfstijl die mij gelijk op de eerste bladzijde al pakt. Zoals met zoveel Scandinavische schrijvers, ook nu weer lekker “down to earth” geschreven en een tikkeltje duister.

  Normaliter lees ik detectives; verslind ze eigenlijk, maar kan me momenteel hier ook niet toe zetten. Mijn favoriet zijn Mo Hayder, Ake Edwardsson en Minette Walters. Tips over nieuwe detectives zijn van harte welkom.

 13. Hans Bleker

  Ik heb de laatste jaren veel van David Baldacci gelezen, maar eigenlijk begonnen de boeken steeds meer en meer op elkaar te lijken. Wel een aanrader dus als je ze niet kent en van spannende spionage boeken houdt. Nu ben ik begonnen met “in het vizier” van Tom Clancy, zelfde genre maar duidelijk anders geschreven. Er zijn vele boeken van hem maar ik had er nog geen enkele tot mij genomen dus ben met een van z’n eerste begonnen. Fantasy trekt me ook enorm en misschien ga ik dan binnenkort wel Yvonne’s advies opvolgen en een boek ban Diana Gabaldon aanschaffen! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑