Opsporingsbericht: Ivo uit Doesburg vermist

Ivo, een gecastreerde kater van net een jaar oud, wordt sinds zondag 6 mei vermist in Doesburg. Hij is die dag niet meer thuisgekomen op zijn woonadres in de Prins Hendriksstraat.


De kinderen zijn erg verdietig over de vermissing van hun huisdier en hopen dat iemand de kat gezien heeft.


Ivo is licht rood van kleur en heeft donkere rode dunne streepjes. Hij is erg aanhalerig en gek op kinderen.


Als iemand Ivo gezien heeft of weet waar hij zich nu bevindt, dan wordt u verzocht contact opnemen met telefoonnummer 0313-474914.

25 reacties

 1. Gerdina

  Laat dit ajb een leuke “nieuwssite” blijven en niet een opsporingskanaal voor dieren! Ik zeg altijd maar zo: “Als een dier het ergens anders beter heeft, dan moet ie gaan:)!”

 2. robert duis

  Een werkelijk schandalig bericht van ene Gerdina. Het is te hopen dat deze Gerdina nooit het verdriet zal voelen van een huisdier dat spoorloos is. De toevoeging …..”dan moet ie gaan” is van een onbeschrijflijke- en bovendien stupide harteloosheid. Geef mij eens een teiltje!

 3. W.v.D

  wat doet dit hier??? ik begrijp dat het niet leuk is om iets te vermissen maar dat hoort niet hier….dadelijk heb je hier ook nog een condoleance rubriek…

 4. Richard Kok

  DoesburgDirect.nl wil meer zijn dan alleen een nieuws- en informatieplatform. Elkaar helpen, op welke manier dan ook, is een mooi bijkomend service-element van een hyperlokaal platform zoals DoesburgDirect.nl. Dat is een belangrijke afweging geweest om het bericht te publiceren.
  Dit bericht was afgelopen week overigens met afstand het best bekeken bericht op DoesburgDirect.nl. Er is dus belangstelling voor bij de lezers van de site. Al vind ik het juist goed om blijvend te discussiëren met de lezers over welke berichten wel en welke niet op DoesburgDirect.nl moeten komen. Let’s talk!

 5. robert duis

  Beste W.v.D, Alleen bij verslagen door de Rechtbank inzake criminelen is het gebruikelijk om met initialen te werken. U bent het kennelijk met ene Gerdina (zonder achternaam) eens? Ook voor U geldt dus: Geen begrip voor mensen met kinderen die intens verdriet kunnen hebben van een huisdier dat onvindbaar blijkt. Een condoleance – bericht is iets heel anders dan een oproep aan stadgenoten om wellicht een huisdier te doen terugvinden.

 6. Frans van der Krul

  Ik heb het bericht Ivo, een gecastreerde kater van net een jaar oud vermist nogmaals retweet, roep meer op mensen om dit te doen.

 7. Gert-Jan

  Volgens mij past een condoleancebericht van een (bekende) (oud)Doesburger ook prima binnen het concept van DD

 8. W.v.D

  @robert duis….”U bent het kennelijk met ene Gerdina eens ” ??? u kent mij? u weet hoe ik denk en met wie?? knap om bevooroordeeld te zijn, dit is een mening van mij en ik vind dat dit soort berichten hier niet horen let wel IK daarvoor heb je andere info’s voor voordat iedereen maar een advertentie eropzet van ik heb nog een boormachine te koop of ik ben mijn muts kwijt.
  en wat betreft W.v.D dit is heel gebruikelijk en uw “naam”die moet ik maar geloven…

 9. W.v.D

  nog even dit omdat ik toch al de boeman ben geloof ik en zelfs kinderleed erbij betrokken wordt…
  als men zo begaan is met hun huisdier laat hem dan binnen, ik zie op de foto dat die ergens in het gras ligt en niet vast aan een touw, dus is het heel normaal dat die weg is en dan is het huilie huilie voor de kinderen en ouderen…
  dus een tip voordat hier allemaal advertenties staan met honden, katten, parkieten of vissen hou ze binnen of aangelijnd, dit is plezierig voor de kinderen en vooral de buren en buurt zodat die de hoopjes niet in hun tuin vinden.
  neem het mee als bagage…

  p.s. ik heb zelf ook een hond gehad en nee die is niet weggelopen maar overleden op een natuurlijke manier

 10. fransb

  Wil die Gerdina hiermee beweren dat het dier het bij zijn eigenaar niet goed heeft(wat een arrogantie van iemand die de situatie niet eens kent).En totaal geen emphatie met de situatie waar deze mensen in verkeren,hoe egoïsties zeg,bah.Maar ja sommige mensen hebben ook geen gevoel.

 11. Richard Kok

  Jongens, jongens, rustig nou. Laten we hopen dat Ivo de weg naar huis vindt. Daar gaat het om. En laten we elkaar alsjeblieft wat meer respecteren. DoesburgDirect.nl is geen scheldblog of afreageerblog. We willen vooruit, met z’n allen! Dank daarvoor.

 12. robert duis

  Beste Richard Kok,
  Advies: Haal deze discussie van Uw http://www.doesburgdirect.nl af. U had reeds Uw beweegredenen tot het plaatsen van dit droevige bericht gegeven. Het blijkt dat sommige mensen zo’n bericht niet “aan” kunnen en harteloze- en onbegrijpelijke reacties geven. Ik respecteer onder geen voorwaarde een persoon die zich niet kan inleven in het verdriet van kinderen bij het verlies van een huisdier. Om dan daarenboven deze kinderen ook nog een schuldgevoel aan te praten omdat de kat in de eigen tuin niet aan een touw vastgebonden zat, slaat echt alles. Indien U niet deze reacties met dit oorspronkelijke bericht gaat verwijderen, dan kan ik U niet beloven deze “Gerdina” op Uw website niet verder “onderuit” te halen en dat op een wijze waar het begrip “respectvol” inderdaad ver te zoeken zal zijn.

 13. beinum74

  Richard , eigenlijk zou je de mogelijkheid om te reageren weg moeten halen. Ik vond het eerst ook een beetje raar om dit bericht hier te lezen maar achteraf gezien is dit toch een handige medium waar veel Doesburgers mee bereikt kunnen worden . Alleen de reacties op dit bericht zijn eigenlijk niet nodig ….

 14. Ellen Mulder-Metselaar

  Wat ik graag zou willen weten, is Ivo al terecht?

  @Richard ik ben het met je eens dat dit wel op #ddnl moet kunnen. Wellicht is een rubriek Oproepen een mogelijke toevoeging aan de site dan kunnen mensen zelf kiezen of ze daarop klikken of niet.

 15. Sylvia Willems

  Beste mensen,

  ik geloof dat iedereen zijn/haar eigen mening mag hebben. Ik zet er geen achternaam bij omdat mensen werkelijk op tilt gaan als het over dieren gaat. Ongelooflijk!
  En beste WvD, trek je niks aan van al die boze reacties op jouw en mijn mening. Het zegt meer over deze mensen dan over jou of mij.
  Fijne dag allemaal! De zon schijnt!!

 16. Richard Kok

  @Ellen
  Gisteren navraag gedaan en gehoord dat Ivo nog niet thuis is.

  Rubriek Oproepen is een prima idee, wat mij betreft….

 17. Frans van der Krul

  Rubriek: Oproepen-mededelingen-Vermist-Vacatures-Gevonden…..enz
  Lijkt me een goed idee. mee laten lopen in een balk aan de linkerkant…..

 18. Gert-Jan

  @Frans
  Ik heb een fiets “over” mag die daar dan ook in?

 19. Frans van der Krul

  Gert-Jan,
  Jij wel, is over het zelfde als weggeven?zoals aan de voedselbank die 10 jaar bestaat.Hulp aan de medemens.

 20. Gert-Jan

  @Frans
  Was als voorbeeld genoemd. Heb wel een auto over ;-(
  En ik heb in mijn leven al heel wat weggegeven en zal dat zeker blijven doen.

 21. Frans van der Krul

  Gert-Jan,
  Hierbij mijn dank voor alle gulle gaven namens alle ontvangers.

 22. Ivo

  Hallo mensen ik ben weer thuis,ze hebben mij in Brummen uit een weiland met schapen gehaald,vraag niet hoe ik daar terecht ben gekomen,maar dank zij mijn chip,ben ik op 29 Mei weer thuis gekomen,ieder bedankt voor de moeite die men gedaan heeft om mij terug te vinden.

  Gr. Kater Ivo

 23. Hanny

  @ Ivo: Fijn dat je weer thuis bent, je kleine baasjes zullen er dolgelukkig mee zijn.
  Nu niet meer weglopen hoor.

 24. Sylvia Willems

  Weet je hoeveel schade dit soort katten aanrichten?!! En dan de schuld geven aan vossen en die lekker afknallen! Ja de natuurliefde zit raar in elkaar!

  Maar fijn dat Ivo er weer is, nu maar lekker binnen houden!!

 25. Hanny

  @ Gerdina: Ja dat weet ik, ik ben geen kattenliefhebber daarvoor hebben wij hier ook te veel last van al die loslopende katten maar het was wel bedoeld voor die kinderen die hun huisdier kwijt waren.
  Die kindjes missen hun troeteldier of het nu schade aanricht of niet. Daar moeten, denk ik, volwassenen over nadenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑