Gasthuiskerk Doesburg is tijdens de Culturele Zondag op 3 mei geopend tussen 12.00 en 17.00 uur. Ter gelegenheid van de heringebruikname van het Naber-orgel in de Gasthuiskerk zijn er om 14.30 en 16.00 uur orgelbespelingen. Dit prachtige orgel is onlangs door de firma Elbertse Orgelmakers uit Soest geheel gerestaureerd en voor een deel teruggebracht in de oorspronkelijke staat. De toegang is gratis.

 

De Culturele Zondag in Doesburg is een bijzonder kunstuitje dat al meer dan 20 jaar plaatsvindt op elke eerste zondag van de maand. Bezoekers kunnen door de oude binnenstad van Doesburg een route volgen langs bijzondere galeries, ateliers, musea, horeca en podia. De kunstliefhebber vindt op zijn pad door Doesburg schilderijen, etsen, beelden, keramiek, en live muziek.

 

De Gasthuiskerk toont op de Culturele zondagen wisselende exposities of is het podium voor optredens van diverse muzikanten. De aangebouwde glazen foyer is tijdens de Culturele Zondag een rustpunt waar bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie, met zicht op het historische Gasthuishofje.

 

Alle deelnemers aan de Culturele Zondag zijn te herkennen aan een banier met logo. De route loopt door de oude stad en langs de IJsselkade van Hanzestad Doesburg. Alle locaties zijn op loopafstand bereikbaar.

 

Kijk voor meer informatie op culturelezondagdoesburg.nl/agenda-nieuws  en gasthuiskerkdoesburg.nl