De samenwerking tussen ondernemers uit de binnenstad, stichting Doesburgs Goed, Vereniging Culturele Zondag en gemeente Doesburg gaat formeel van start. Genoemde partijen hebben op 28 april een uitvoeringsovereenkomst ondertekend. Daarnaast start met ingang van 1 mei de stadscoördinator met zijn werkzaamheden. Aanvullend op reeds bekende bijdragen draagt ook Rabobank Graafschap Midden in 2015 een bedrag van 5.000 euro bij aan de stichting.
Samenwerking
De Stichting Centrum Belang Doesburg heeft als primaire doel de economische aantrekkingskracht van de binnenstad te versterken. Binnen deze nieuwe stichting gaan een aantal partijen samenwerken. De Ondernemers Vereniging Doesburg krijgt vier zetels in het bestuur, de Vereniging Culturele Zondag en Stichting Doesburgs Goed krijgen beiden één zetel. Tevens neemt een onafhankelijk voorzitter zitting in het bestuur. Ruurd Robaard – ondernemer in Doesburg – is bereid gevonden deze functie te vervullen. De gemeente participeert als adviseur binnen het bestuur. Angelique Beem vult als bedrijfscontactfunctionaris deze rol in.
Stadscoördinator
De stichting is een uitvoeringsgerichte organisatie, die voor de uitvoering van het beleid, zoals beschreven in een eerder geschreven Businessplan, een stadscoördinator heeft aangesteld. Met ingang van 1 mei start Jan Strating, ondernemer in Doesburg, in deze functie. Na een wervingsprocedure is hij door het stichtingsbestuur als meest geschikte kandidaat gekozen. Hij zal de functie de rest van het jaar gemiddeld twee dagen per week invullen. Vanaf volgend jaar gemiddeld een dag per week.
Uitvoeringsovereenkomst
In de uitvoeringsovereenkomst hebben genoemde partijen afspraken met elkaar gemaakt over de beoogde samenwerking. In de overeenkomst is onder meer de invulling van (het bestuur van) de stichting en de verantwoording van de stichting aan de gemeente geregeld. De overeenkomst is getekend door Ton van Stiphout (Ondernemers Vereniging Doesburg), Martin Beijer (Stichting Doesburgs Goed), Marcel Blok (Vereniging Culturele Zondag) en Ellen Mulder namens de gemeente Doesburg.
Op basis van de uitvoeringsovereenkomst en het eerder genoemde businessplan worden diverse plannen en acties voor zowel de korte termijn als de wat langere termijn bepaald. Hierin gaat ook nauw worden samengewerkt met de, door de gemeente ingehuurde, stadspromotor. Zij voert sinds begin dit jaar de activiteiten uit het Merketingplan van Doesburg uit.
Rabobank
Rabobank Graafschap Midden heeft vorig jaar al aangeven achter het initiatief te staan om te komen tot een ondernemersfonds. De Rabobank is bereid om de stichting te ondersteunen met een eenmalige bijdrage van 5.000 euro uit het Coöperatiefonds van de lokale Rabobank. Daarnaast is afgesproken dat de Rabobank agendalid is van het bestuur van de stichting. De kennis en ervaring van de Rabobank kan op deze manier worden ingezet in Doesburg.
De grootste deel van de inkomsten van de stichting komt, via een door de gemeente geïnde reclamebelasting, van de ondernemers uit de binnenstad. De gemeente Doesburg draagt in 2015 ook een bedrag van 25.000 euro bij. Daarnaast dragen Stichting Doesburgs Goed en de voormalige stichting Stadsmanagement Doesburg ieder eenmalig 5.000 euro bij.
Jan, van harte met je benoeming!
@Stichting Centrum Belang Doesburg.
Advies: Gooi die BINNENSTAD “open” voor het verkeer in het week-end.
Maak gratis parkeren voor TWEE uren voor auto’ s in het week-end.
Mensen die zo nodig willen wandelen in het week-end: de POSTBANK is daar heel geschikt voor.
Denk aan de OMZET- en dus de bereikbaarheid van de plaatselijke MIDDENSTAND.
Het “afsluiten” van een BINNENSTAD is het omgekeerde van het “dotteren” van een HARTPATIENT!