De film Parasite, een van de grootste winnaars tijdens de Oscar-uitreiking, draait binnenkort in Doesburg. De film sleepte maar liefst 4 Oscars in de wacht.

De film Parasite draait op vrijdag 17 april en op woensdag 22 april om 20.00 uur in Filmhuis Doesburg, gevestigd op de eerste verdieping van Het Arsenaal.

Parasite is een Zuid-Koreaanse tragikomische film uit 2019, die geschreven en geregisseerd is door Bong Joon-ho. De film werd in mei 2019 bekroond met een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes en won in februari dit jaar vier Oscars waaronder die voor beste film en beste internationale film.

De film gaat over Ki-taek en zijn werkloze familie. Ze verkeren in geldnood en leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot wi-fi. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen, zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen.

Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd in de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuwe bestaan loopt echter niet zoals gepland.

Filmtickets kosten 7 euro per stuk en zijn te boeken via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg