De eerste volgende Culturele Zondag is op 1 maart. Op meer dan 20 adressen kunnen bezoekers tussen 12.00 uur en 17.00 uur genieten van een breed cultureel aanbod.

Variërend van een stadsvertelling, een open podium en tal van galerieën met bijzondere beeldende kunst en diverse ateliers vol kunstzinnige producten, vaak uit een ver buitenland afkomstig. Daarnaast maken twee unieke musea deel uit van de route.

Het veel bezochte Museum Lalique is gewijd aan het werk van René Lalique, de Leonardo da Vinci van de juwelen en de glaskunst. Daarnaast is er onder de titel Koninklijk Licht een tentoonstelling van koninklijke geschenken en lichtontwerpen van Lalique..

Museum De Roode Toren toont de bijzonder interessante expositie “Hessenwegen en kiepkerels in de Achterhoek” over het historisch handelsverkeer na de Hanzetijd naar en via Doesburg.

In de Gasthuiskerk begint om 12.30 uur een stadsvertelling in het kader van 75 jaar Vrijheid Het verhaal wordt omlijst met poëzie en passende muziek. Vanaf 15.00 uur is het zoals iedere maand tijd voor muzikale verrassingen op het Open Podium.

Op het gebied van beeldende kunst biedt de route volop variatie. Van Galerie Op het Trepken met schilderijen, grafiek en beeldhouwwerken in steen van Margo Ellen tot de veelzijdige techniek van etsen in het atelier van Marijke de Kler en het indrukwekkende kalligrafisch werk van Miep de Vaan-Witjes, te zien in galerie Grietje. Daar is de expositie ”Kunst, kant en kalligrafie “verlengd tot 15 maart.

In een zestiende-eeuws monument is De Lotus van Caïro gevestigd. Prachtige producten van traditionele Egyptische kunstnijverheid sieren de etalage. Een heel andere herkomst hebben de kunstvoorwerpen in Lián Arts & Gifts. Die zijn afkomstig uit China.

Deze en alle andere adressen zijn te vinden in de folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg die gratis te verkrijgen is bij de VVV.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg