Oud-wethouder Doesburg beste lokale bestuurder van 2012

De voormalig Doesburgse wethouder Henk Aalderink is verkozen tot Beste Lokale Bestuurder 2012. De burgemeester van de Doesburgse buurtgemeente Bronckhorst bleef nummer twee Onno van Veldhuizen en nummer drie Eberhard van der Laan voor. Voormalig Doesburger Clemens Cornielje werd tiende en laatste. Aalderink kreeg van bezoekers van de website Binnenlandsbestuur.nl en door de jury de meeste stemmen. De burgemeester van Bronckhorst wordt vooral geprezen omdat hij er in slaagt het platteland op de kaart te zetten, zowel lokaal, regionaal, landelijk als op Europees niveau.

 

‘Ik ben vereerd en beduusd. Ook geëmotioneerd. Dat Aalderink uit Bronckhorst met Van der Laan uit Amsterdam op één lijstje staat en dat Aalderink dan de bestuurder van het jaar wordt’, zei Aalderink in reactie op zijn verkiezing tot Beste Lokale Bestuurder op Binnenlandsbestuur.nl.

 

Aalderink vervolgt: ‘Ik beschouw het ook als een prijs voor het platteland. Zonder steun van het college, de raad en de mensen in het gemeentehuis was ik trouwens nooit op dat lijstje terechtgekomen. Als de gemeenteraad had gezegd: alles leuk en aardig, maar we willen niet dat je een stap buiten Bronckhorst zet, dan had ik niet kunnen pleiten voor het belang van de plattelandsgemeenten, had ik de banden niet kunnen aanhalen met de Duitse buren en had ik niets in Den Haag, Arnhem en Brussel bereikt’.

Henk Aalderink

 

2 reacties

 1. Marjolein of Mei Bulten

  Dag Henk, Hartelijk gefeliciteerd! wat een kroon op al jouw werk! Tja, als Burgervader van Bronckhorst kun je niet anders zijn dan een voorbeeldig en achtenswaardige superste superrrrrr boerrrr, toch? (-: En dan krijg je dit; EErste plek! En terecht!

  Lieve groet en graag een dikke knuffel voor Wilma – de stille rots in de branding!

  Marjolein Bulten

 2. tom kets

  Beste Henk en Wilma,

  Van badmeester in het Doesburg Dr. Brandbad, via wethouder-gedeputeerde, naar burgemeester van het “grote” Bronkhorst met zoveel kernen waar pit in zit. Wat een carrierè!
  Doesburg mag trots op jullie zijn. Henk kennende zal hij maar even genieten van deze erkenning en daarna weer snel overgaan tot de orde van de dag.

  Samen nog een mooie tijd toegewenst.
  Tom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑