Taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt zaterdag 8 september naar Hotel Doesburg. Van 10.00 tot 14.30 uur zal hij oude en zeldzame boeken, handschriften, kloosterboeken en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Doesburgers kunnen hun boeken en handschriften meenemen naar Hotel Doesburg om ze door Molendijk te laten taxeren.


Arie Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in het land, zoals de Veluwse boekenmarkten. Verder kan advies worden gegeven tot verkoop of restauratie van oude boeken en bijbels. Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk.


Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.


Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. Inmiddels heeft Arie Molendijk meer dan duizend taxatiedagen op zijn naam staan. De entree voor de taxatiemiddag bedraagt 5 euro.