Sportclub Doesburg is de competitie slecht begonnen. In de eerste competitiewedstrijd in 6B werd thuis verloren van Aerdt. De eindstand was 1-3 in het voordeel van de bezoekers.


De nederlaag is opmerkelijk te noemen omdat Aerdt de afgelopen twee seizoenen steevast onderin de zesde klasse bivakkeerde. SC Doesburg daarentegen deed vorig seizoen zelfs nog even mee voor een periodetitel, al greep het net naast deze periodetitel die recht zou geven op deelname aan de nacompetitie.


Het zal voor SC Doesburg sowieso een raar seizoen worden. Door een wijziging van de competitiestructuur zullen aan het eind seizoen alle zesde klassers promoveren naar de vijfde klasse. Sommige trainers van zesde klassers hebben dan ook in de pers laten weten dat de competitie dit seizoen louter uit oefenwedstrijden bestaat met het oog op seizoen 2013-2014.


De nederlaag volgde daags na een verenigingspresentatie. Op zaterdagmiddag werden alle teams van SC Doesburg gepresenteerd aan belangstellenden, pers en gemeentebestuur.


Foto: Joost de Wolf van JdW Fotografie