Parkeertarief Doesburg gaat naar 80 eurocent per uur

In Doesburg geldt vanaf februari 2015 nieuw parkeerbeleid. Daarover heeft het college besloten en stelt de raad voor hiermee in te stemmen. Kern van het besluit is dat er één tarief geldt en overal dezelfde parkeertijden voor betaald parkeren. ‘Parkeren kost straks 80 cent per uur van 10.00 tot 18.00 uur van maandag tot en met zaterdag’, aldus wethouder Jansen.

 

Jansen laat weten zeer tevreden te zijn met het nieuwe parkeertarief en de nieuwe tijden voor betaald parkeren. ‘Er is nu duidelijkheid en eenheid, dat is goed voor iedereen en op sommige plaatsen is het parkeren zelfs iets goedkoper geworden’, aldus de parkeerwethouder.

 

Vanaf maandag 2 februari zijn er nieuwe parkeerautomaten in gebruik in de binnenstad van Doesburg. Het is mogelijk om op drie manieren te betalen: met muntgeld, met een bankpas of via de telefoon kunnen bezoekers zelfs achteraf betalen. Nadere informatie hierover volgt binnenkort.

 

De locaties voor vergunninghouders en betaald parkeren worden met bebording duidelijker aangegeven. De bestaande plaatsen voor gratis parkeren blijven bestaan.

 

De bewonersvergunning wordt niet meer op kenteken uitgegeven. Bewoners kunnen daarmee flexibeler omgaan met hun vergunning. Bijvoorbeeld uitlenen aan visite en zelf op De Bleek parkeren. De kraskaart voor visite komt hiermee te vervallen.

 

Tevens komt er een parkeervergunning voor zorgverleners. Bijvoorbeeld voor artsen, thuiszorg en ook voor mantelzorgers. Deze mensen zetten zich betaald of vrijwillig in om zorg te verlenen aan anderen. Zij moeten daarvoor bij de mensen op bezoek. Het is voor deze zorgverleners goed als ze dichtbij hun bestemming kunnen parkeren. Om deze zorgverlening beter te faciliteren komt er daarom een parkeervergunning voor zorgverleners. De ontvanger van de zorg kan hiervoor vanaf februari bij de gemeente een vergunning aanvragen.

 

18 reacties

 1. Theo Houkes

  wat schiet je er mee op moeten nieuwe dure pakeermeters komen kost weer een hoop geld zo jaag je juist mensen de stad uit

 2. Peter van den Broeke

  Bij de invoering van het parkeerbeleid is er destijds voor gekozen om het parkeren duurder te maken naarmate men dichter bij het centrum gaat parkeren. Dit om het langparkeren op de parkeerplaatsen in de binnenstad wat te ontmoedigen. Ik begrijp dat dit idee nu helemaal verdwijnt. Eenheid in parkeertarieven.
  Kunnen we dan ook niet, zoals destijds is voorgesteld, de parkeervergunningen geldig maken voor het hele centrum zodat de parkeervergunninghouders kunnen kiezen waar ze gaan staan. Het is soms een crime om een plekje te vinden voor je (vergunde) auto wanneer er weer een “vergaderavond” is. En misschien moeten we ook de knoop maar eens resoluut doorhakken en de binnenstad autovrij maken!!

 3. Willy van Dooren

  hihi….
  ach, je kunt natuurlijk de tarieven verhogen van de parkeer meters tot €5.- en meer, maar als je toch geen winkels in de binnen stad houd, waarom zou je dan parkeren, en dan incasseert de gemeente nog niets… reken uit je winst…
  Welkom in Doesburg…
  @peter en wat betreft de binnen stad autovrij maken dat is hier zelfs een een duvelse opmerking, want daar wil men al jaren niets van horen ook al is dat de oplossing van alles…..

 4. Frans van der krul

  Peter en W.v.Dooren,
  Inderdaat, het auto vrij maken is en blijft een lastig punt, de discussie is al zo oud als ik in Doesburg kom.. (sinds 1968) en er woon sinds 1978.
  In het verleden was er steeds weerstand van de lokale middenstand, maar dit worden er steeds minder, deels door het vertrekken van deze middenstand naar elders (HUBO) en het sluiten van de drankhandel in de meipoortstraat enz.. zal de weerstand steeds verder afnemen, een enkele middenstander is nog tegen (oa Chinees restaurant), het zal een kwestie van tijd zijn dat het een feit wordt.

 5. Peter van den Broeke

  Erg negatief, W.v.Dooren! Jammer!
  Door de jaren heen fluctueert de winkelstand in elke plaats en dus ook in Doesburg. Dit lost zich vanzelf weer op mettertijd.
  Als deze financiele crisis voorbij is dan zul je dat zien, ben ik van mening.
  Maar……negativiteit hebben we niets aan.

 6. Theo Houkes

  mr van dooren heeft wel een beetje gelijk als hij zegt dat er steeds minder winkels overblijven we zijn blij als er een komt maar kijken weg als er weer een paar sluiten als je achter ah coop gratis laat parkeren kun je alle parkeerplaatsen in de binnestad gewoon weg doen maar nee we moeten weer de moeilijke weg kiezen door dure automaten en hogere parkeertarieve wel weer over nagedacht of toch niet

 7. Frans van der krul

  Dit past niet geheel op deze plaats, maar:
  Arnhem ziet zich zelf als regio stad, daar moet men winkelen en de omliggende plaatsen moet men slapen, dit is mijn samenvatting van een brainstormsessie over waar het heen moet met de stad Arnhem van afgelopen zaterdag in het Olympus College.

 8. Frans van der krul

  In Doesburg Gastvrij parkeren? zie:http://www.empaction.nl/nieuws/publicaties/gastvrij-parkeren/

 9. H. Hoegen

  Sinds de Biowinkel in het Arsenaal is komen wij (Laag Keppel) weer in Doesburg. Komen ook bij andere winkels. Voorheen gingen we naar Dieren en Zutphen voor alle boodschappen. Wij wachten met smart op het betalen achteraf via de ANWB-app (zoals Zutphen al een paar jaar heeft en ons erg goed bevalt). Kun je eindelijk weer eens op je gemak Doesburg in zonder steeds op je horloge te moeten kijken.

 10. Peter van den Broeke

  H. hoegen, namens Doesburg en de plaatselijke ondernemers, bedankt voor het weer winkelen in Doesburg.
  Uw idee van acheraf betalen van parkeergeld spreekt ook mij enorm aan. Ik hoop dat dit meegenomen in het plan want het is echt van deze tijd! Nogmaals dank.

 11. Kees van Immerzeel

  De mogelijkheid om achteraf te betalen via de mobiele telefoon is opgenomen in de verordeningen. Dus dat zit eraan te komen lijkt mij.

 12. Frans van der krul

  Kees: Vanwaar de opmerking: LIJKT MIJ?

 13. Willy van Dooren

  @peter dit heeft niets met negatief te maken maar met realisme…
  als men overal positief over blijft en alles maar afwimpelt met tot nu toe gaat het wel goed, dus positief, dan veranderd er niets en blijft de spiraal naar beneden gaan en dat heeft niets met de crisis te maken…
  Dus te positief is achter de feiten aan lopen en denken…..
  Kijk eens goed naar de binnen stad en zo wie zo wat er gebeurt in Doesburg qua geld besteding, wat ook niet altijd op de goede plaatsen terecht komt….
  maar u heeft gelijk blijf positief en het lost zich wel op….

 14. Nico van Zalen

  Ik ben het volledig eens met Peter om positief te blijven denken. Met positief denken komt er extra energie kwijt. Zuurpruimen bereiken veel minder in het leven.

  Even terug naar het onderwerp: wat kost parkeren per uur in Dieren, Doetinchem, Zevenaar en Didam? Wie weet dat? Dan kunnen we de tarieven makkelijker vergelijken.

 15. Willy van Dooren

  @nico parkeren in dieren kost niets, doetinchem, didam enz kost geld………dus positief.. gelukkig maar…..nu doesburg nog….

 16. Frans van der krul

  Is parkeergeld vragen gastvrij?

 17. Wim Robbertsen

  Ik rijd door heel Nederland en zie zelden tarieven die lager liggen. Gratis parkeren is niet de oplossing van alles en slaat financieel een gat in de begroting op een niet al te handig moment

 18. Theo Houkes

  Dus parkeren in doesburg moet het gat in de begroting opvullen maar hoelang duurt het voor we de nieuwe parkeer automaten betaald hebben en dat gat in de begroting hebben we toch al of gaat onze vriend arnhem dat dichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑