SP Doesburg vindt bezuiniging thuishulp onacceptabel

De SP Doesburg laat weten niet in te zullen stemmen met nieuwe WMO verordening voor 2015. Volgens de fractie van de oppositiepartij staat het staat bol van vaagheid en dwaalsporen. Het enige wat volgens SP wel duidelijk is, is dat er over de hele linie 40 procent bezuinigd wordt. Het kan volgens de SP niet anders dan dat dit gaat leiden tot grote problemen in de thuiszorg voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten.

 

De SP in een persbericht: ‘Op alle gebieden wordt er maatwerk beloofd dat via keukentafel gesprekken geregeld gaat worden. Wat de graadmeters zijn voor de zorg en steun voor vervoer en hulpmiddelen blijft onduidelijk. Dit terwijl de klok op vijf voor twaalf staat nu de laatste maand voor de invoering van de participatie wet is ingegaan. Desondanks hebben de burgers van Doesburg geen enkel idee wat hen te wachten staat. Het enige wat zij krijgen is geruststellende woorden maar geen feiten’.

 

SP-fractievoorzitter Patrick Ott stelt dat het enige concrete is dat Thuiszorg afgeschaft wordt als algemene voorziening en dat vervolgens iedereen daar zorg kan inkopen. Daarmee wordt de Thuiszorg volgens Ott gedegradeerd tot een commercieel werkster-bureau.

 

‘Mensen hebben geen idee of ze hun hulp blijven houden en wat ze straks kwijt gaan zijn aan eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp of voor hun hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld hun scootmobiel of de traplift. Dat zorgt voor heel veel onrust en angst. De vergoeding voor chronisch zieken en gehandicapten voor hun hoge ziektekosten die zij voorheen vanuit het CAK kregen gaat nu ook naar de gemeenten. Dit dreigt daar in een grote algemene pot te verdwijnen, zonder dat zij er iets van terug zullen zien’, aldus Ott.

 

Dit alles maakt deze verordening voor de SP totaal onacceptabel en de SP wil deze ook van de tafel. Ott: ‘Het zal plaats moeten maken voor een duidelijker, menswaardiger verordening. Zoals de verordening nu voorligt kan de SP hier niet mee instemmen’

 

 

2 reacties

 1. Rob Gossink ( CDA Doesburg)

  Toch vreemd dat de SP dit persbericht al naar buiten brengt terwijl we op dit moment ( dinsdagavond) de verordening bespreken in de commissie MO. Dus de genoemde “vaagheid en dwaalsporen” had de SP bij de commissie MO ter bespreking in kunnen brengen. Ik heb de SP niet gehoord over dwaalsporen. Ik heb ook geen alternatieven gehoord. De inbreng van de SP was teleurstellend. Ik ga ervan uit dat de SP met een scala aan amendementen komt bij de raadsvergadering van december. Alleen maar “Nee” zeggen is te simpel.

 2. Frans van der krul

  Rob,
  De uitslag staat voor mij ook vast, 40% bezuinigen.
  Kan het verslag al schrijven voor dat deze vergadering plaats vind.
  Je kan als oppositie inbrengen wat dan ook, het college wordt ook door jullie als gedoger ondersteund.
  Het is weer het oude liedje, laat je vroegtijdig wat van je horen is het te vroeg, doe je dat later is het: waarom heb je niet eerder wat gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑