Peter Bakker voor Doesburg naar HANSEartWORKS 2012

Peter Bakker vertegenwoordigt Doesburg komend jaar op HANSEartWORKS, het internationale kunstevenement van Hanzesteden. Bakker, in het dagelijks leven fotograaf van beroep, is gekozen voor zijn kunstwerk: De burgemeester van Doesburg. De fractievoorzitters van de gemeente Doesburg kozen uit zeven inzending voor het kunstwerk van Bakker. Bakker fotografeerde het gezicht van burgemeester Kees Luesink en maakte er middels een stanstechniek een ijzeren kunstwerk van.


Bakker over zijn werk: ‘Het thema van HANSEartWorks is dit jaar: SHAPES – FACE – FORM. Als ik denk aan scheppen, creëren, dan gaat het over fotografie. Als ik denk aan het gezicht van Doesburg dan denk ik onherroepelijk aan de burgemeester. Als ik denk aan mijn oorspronkelijk vakgebied dan denk ik aan metaal’.


Bakker vervolgt: ‘Het is een geperforeerde staalplaat met het gezicht van Kees Luesink, de huidige burgemeester van Doesburg. Net zoals de oude meesters hun opdrachtgevers, de notabelen van de stad, vereeuwigden op doek heb ik hetzelfde gedaan in staal. Het na eeuwen ontstane craquelé laat ik terugkomen in de vorm van roest’.


Bakker neemt komend jaar namens Doesburg deel aan de expositie HANZEartWORKS in het Duitse Lüneburg. Het kunstevenement maakt onderdeel uit van de internationale Hanzedagen die komend jaar van 28 juni tot 1 juli worden gehouden in Duitsland. De expositie is tot vier weken na 28 juni te bezichtigen.


Afgelopen jaar stuurde Doesburg Marijke Schellekens naar HANSEartWORKS in Litouwen. Voor DoesburgDirect.nl hield ze een blog bij waarin ze schreef over haar verblijf in het Noord-Europese land nabij Polen en Rusland.

7 reacties

 1. Joost de Wolf

  Well done, Peter!
  Het werk van een meester.

 2. Paul

  Klasse Peter. Veel succes.

 3. Hanny

  Peter gefeliciteerd. Zeer verdiend.

 4. Ellen Mulder-Metselaar

  Fraai stukje roestig staal.

 5. Frans Schilderman

  Peter,gefeliciteerd en heel veel succes.

  Gr. Frans

 6. Hugo

  Peter, mooi bedacht en uitgevoerd.
  Succes.

 7. Arvid Ehlert

  Gefeliciteerd Peter! Had het verhaal natuurlijk al gehoord van Afke, maar leuk om het nu te zien, ziet er mooi uit (al zal het in het echt nog wel mooier zijn).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑