Petitie voor ander afvalbeleid Doesburg scoort

Al bijna vijfhonderd mensen hebben de petitie voor een ander afvalbeleid in Doesburg ondertekend. De petitie, die door Doesburger Lo Cohen begin augustus is opgesteld, verzoekt de gemeente Doesburg om de plasticcontainers te handhaven en daarmee af te zien van de plannen om het afvalbeleid anders in te gaan vullen.


Op maandagmiddag staat de teller op 471 ondertekeningen van de petitie. De petitie ging op 3 augustus online en is te vinden op internet. Onder de bijna 500 honderd namen staan enkele bekende Doesburgers zoals raadslid Rob Gossink van de CDA, schrijfster Tineke Beishuizen, wijkraadvoorzitter Teja Peters en Koen Eggens voorzitter van Wijkraad De Ooi.


Petitieopsteller Lo Cohen stelt dat hij constateert dat de praktische consequenties voor de inwoners van het nieuwe inzamelsysteem voor huishoudelijk afval onvoldoende in kaart zijn gebracht. Hij wild an ook dat de huidige plasticcontainers op de Kloostertuin en op de plekken in andere wijken worden gehandhaafd. Deze kunnen volgens Cohens petitie in de toekomst worden uitgebreid tot afvalstraatjes.


Al lange tijd is er veel te doen over het nieuwe afvalbeleid van de gemeente Doesburg. Veel burgers vinden dat ze in eerste instantie onvoldoende zijn gehoord en stellen dat voorgestelde keuzes veelal onwenselijk zijn. Feit is dat het huidige afvalsysteem technisch en economisch is afgeschreven en dat er een nieuwe methode nodig is. Op DoesburgDirect.nl laten met regelmaat Doesburgers hun mening achter over het afvalbeleid.


Het is niet de eerste keer dat een online petitie wordt gebruikt om invloed aan te wenden. Eerder dit jaar startte de PvdA een petitie tegen de aangekondigde ontslagen bij Presikhaaf Bedrijven. Die petitie liep op 13 augustus af en werd door 170 mensen ondertekend. Het is onduidelijk wat er met de petitie is gebeurd.4 reacties

 1. robertduis

  “Petitie ……….scoort”. Ok, Het is mooi dat er bijna 500 ondertekenaars zijn (ben er een van), evenwel “scoren” doe je pas als de BAL in het NETJE ligt!”
  Zie de Petitie “Aangekondigde ontslagen Presikhaaf Bedrijven” met liefst 170 “ondertekenaars” en de slotzin: “Het is onduidelijk wat er met de petitie is gebeurd”. Dit bewijst dat er nog geen reden voor juichen kan bestaan.
  Met andere woorden: “Ce sont les résultats qui content”. (Slechts resultaten gelden).

 2. Aernoudt Bottemanne

  Ce sont les résultats qui comptent 😉 Maar het feit dat er al zo’n 500 ondertekenaars zijn is wel een goed begin!

 3. robert duis

  Beste Aarnoiudt Bottemanne.

  Inderdaad “comptent” en dus een taal-(schrijf)-fout mijnerzijds. Dank correctie!
  Blijf wel met de vraag zitten – over schrijffouten gesproken – HOE Uw voornaam te spellen? In allerlei Sociale Media lees ik Aernoudt en op “Doesburg Direct” lees ik nu tot tweemaal toe: Aernoiudt.
  Mijn naam wordt ook heel vaak verkeerd gespeld, vandaar mijn alerte houding in deze.

 4. Frans van der Krul

  Het zijn slechts de resultaten die gelden,denk dus in resultaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑