Donderdag 5 maart vindt de tweede editie van het Politiek Jongeren Café Doesburg plaats. Om 20.00 opent de sociëteit van Het Arsenaal haar deuren. Dit maal staat de leegstand in de binnenstad op het programma om te bespreken.

 

‘Deze keer gaan we het hebben over onderwerpen die aangeleverd zijn door deelnemers van het eerste PJCD en waar tevens op gestemd kon worden op de Facebook-groep. Zo gaan we het hebben over de leegstand in de binnenstad en starter in Doesburg. Daarnaast kan er op de avond zelf bepaald worden door de aanwezige groep wat een aanvullend onderwerp van discussie zal zijn’, aldus Hans Bleker namens de organisatie.

 

CDA Doesburg wordt deze editie versterkt door de PvdA in de vorm van Nynke de Jong. Zij gaat de pubquiz verzorgen die de vorige keer afsluiting was van de avond. Bleker: ‘We kunnen dus spreken van een PJCD-team in wording. Ook zal mogelijk een delegatie van het college aanwezig zijn tijdens de kop koffie tussen 20.00 en 20.30 uur om kennis te maken met de politiek geïnteresseerde jongeren. Daarna worden zij vriendelijk verzocht de jongeren hun avond te laten hebben en dan pas zal het echte debat en vermaak beginnen’.

 

pjcd2