Politieke bijval over idee sluiting binnenstad

De oproep van onderneemster Hanneke Hoed om juist nu de binnenstad af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, krijgt bijval van de lokale politiek. Stadspartij Doesburg, CDA en PvdA/GroenLinks zijn positief gestemd over het plan.

Hoed, eigenaresse van snoepwinkel Lekkers2Go, deed gisteren een oproep om de binnenstad van 11.00 tot 16.00 uur af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Om zo de anderhalve meter afstand beter in acht te kunnen nemen en om ruimte te creëren voor horecabedrijven om hun terrassen uit te breiden.

Stadspartij Doesburg, de grootste politieke partij van onze stad, noemt het op de Facebookpagina van DoesburgDirect een prima plan. ‘Tijdelijke afsluiting zou zeker een mooie testfase kunnen zijn voor de plannen die er toch al liggen. Natuurlijk alleen als de bereikbaarheid van hulpdiensten gegarandeerd wordt. De aanlevering bij winkels zou dan voor 11.00 uur geregeld moeten worden, maar dat lijkt ons in de logistieke wereld best te regelen. De meeste ondernemers zullen dit standpunt ook ondersteunen. Terrassen kunnen dan vergroot worden wat ook weer omzet verhogend zal werken, voor de toch al zwaar getroffen ondernemers. Daarnaast is het makkelijker om afstand te houden voor eenieder, een klassieke win-win situatie.’

Ook het CDA ziet deze periode als een prima moment om een test uit te voeren. ‘Gezien het feit dat je of voor of tegen bent, is dit tegelijk een beproeving voor de onderlinge verhoudingen. Voor een deel is daar met de venstertijden rekening mee te houden. Nog duidelijker en praktischer zou dan wellicht ook zijn om een proef te doen rond dagdelen’, aldus raadslid Wim Robberson op de Facebookpagina van DoesburgDirect.

Raadslid Mark Mol van PvdA/GroenLinks ondersteunt het idee van snoepondernemer Hoed, laat hij weten onder het bericht op DoesburgDirect.nl. ‘We kunnen op deze manier deze zomer meteen kijken welke effecten een autoloze binnenstad, waar wij groot voorstander van zijn, heeft op de leefbaarheid van de stad. We zullen in de komende commissievergadering VROM de wethouder daarom vragen volledige medewerking te verlenen aan dit initiatief.’

Het plan om de binnenstad geheel of gedeeltelijk af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer is niet nieuw. Al jarenlang wordt er over gesproken en al jarenlang zijn er voor- en tegenstanders van dit idee. De komende tijd zal duidelijk worden of de politiek het plan van Hanneke Hoed serieus op de agenda zet en of er op korte termijn een test wordt uitgevoerd.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg

2 reacties

  1. Rob Gossink

    En wat vindt de Centrum Belang Doesburg ervan? Dat is toch de ( gesubsidieerde) spreekbuis voor en namens de binnenstad ondernemers?

  2. Frans van der Krul

    Rob
    Laten we hopen dat de gelederen worden gesloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑