De themadag van de Culturele Zondag Doesburg “Sieraad aan de IJssel” staat helemaal in het teken van sieraden. Op zondag van 6 april is de Martinikerk ingericht als een waar sieraden paradijs. Vier leden van de Culturele Zondag exposeren samen met tien andere edelsmeden en sieradenmakers hun werk. Hierdoor ontstaat een verrassende overzichtsexpositie.


Iedere deelnemer heeft zijn/haar eigen stijl en techniek van sieraden maken. Titanium, staal, zilver, goud, parels, rubber, vilt en andere materialen worden toegepast. Ook worden er op deze middag diverse demonstraties gehouden en wordt de prijswinnaar van de sieradenwedstrijd bekend gemaakt en aansluitend volgt een lezing.

 

Marcel Blok demonstreert de techniek van het ciseleren, Miriam Verbeek zal demonstreren hoe zij haar vilten sieraden maakt en Atelier Elcerlyck demonstreert wensschelpjes gieten in “toverwater”.  Om 16.00 uur zal het winnende ontwerp van de sieradenwedstrijd bekend worden gemaakt.

 

Naar aanleiding van de oproep hebben diverse personen een ontwerp ingediend, het winnende ontwerp wordt in de weken na de bekendmaking als sieraad in zilver vervaardigd door Marcel & Annet Blok en Laura Egberts. Om 16.15 uur wordt de dag afgesloten met een lezing over sieraden ontwerpen en maken.

 

Atelier Phoenix verzorgt op deze middag in “het Meulenhuus” een expositie van cursisten, diverse cursisten tonen daar in een gezellige ambiance hun werk. De vorige tentoonstelling is alweer twee jaar geleden en in die tijd is er hard gewerkt aan talloze nieuwe objecten.  Sommige worden niet alleen tentoongesteld maar kunnen ook worden gekocht. Om 15.00 uur is er een muzikaal intermezzo van fluitleerlingen van Jan Baggerman.

 

Alle andere deelnemende galeries en ateliers zijn uiteraard ook open. Met dit veelzijdige programma wil de Culturele Zondag Doesburg u een mooie dag aanbieden. U bent allen van harte welkom tussen 12.00-17.00 uur.  De toegang in de Martinikerk en bij de andere galeries
is gratis. www.culturelezondagdoesburg.nl.