Op zondag 2 juni is het weer Culturele Zondag in Doesburg. In de oude binnenstad van Doesburg bevinden zich op loopafstand diverse galeries,  ateliers van kunstenaars en ambachtslieden. Alle locaties zijn vrij toegankelijk zodat u vrij bent om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 31 leden die garant staan voor een gevarieerd aanbod.

 

Voor World Art Galerie ‘de Veerpoort’ is zondag 2 juni een bijzondere dag. Deze dag wordt de nieuwe expositie met Indonesische kunst geopend. Tijdens een rondreis begin 2013 zijn verschillende kunstobjecten uit Bali en Kalimantan verzameld.

 

Het belangrijkste wapenfeit is het verkrijgen van meer dan 25 schilderijen vervaardigd door fijnperseelkunst van Ketut Wirarda. Na zijn kunst academie in Den Pasar is hij 4 jaar in de leer geweest bij zijn meester en sindsdien “ben ik al 17 jaar aan het oefenen”.

 

In het streekmuseum  De Roode Tooren vindt tot en met 9 juni a.s. een tentoonstelling plaats onder de titel ”Dijkjans 1889-1966, impressies langs de IJssel”.  Deze tentoonstelling bevat bijna dertig  olieverfschilderijen en aquarellen uit de periode 1948-1960 met beelden uit het IJsselgebied tussen Doesburg en Zutphen. Met name het gebied rond Steenderen en Bronkhorst is ruim vertegenwoordigd.

 

Podium Acanthus heeft ter afsluiting van het concertseizoen een bijzondere voorstelling. Suwita Siladjaja en Ruben Tekelenburg voeren ‘Le Sacre du Printemps’ uit voor piano quatre-mains.  De uit Indonesië afkomstige Suwita Siladjaja en de uit Voorst afkomstige Ruben Tekelenburg zullen de ‘Sacre’ op de piano uitvoeren in die versie.

 

Het ballet verbeeldt een prehistorische wereld, waarin een jonge uitverkoren maagd zich letterlijk dood moet dansen. Zij wordt daarmee geofferd aan de zonnegod. Het ballet bestaat uit twee delen waarin de diverse scènes worden uitgebeeld.  Galerie De Swarte Ram kunt u werken en objecten van Liesbeth Fonkert zien, ook zijn er weer nieuw kettingen uit Burkina Fasso.

 

Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00 – 17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers.