Op zondag 6 oktober is het weer Culturele Zondag in Doesburg. In de oude binnenstad van Doesburg kunt u op loopafstand diverse galeries en ateliers van kunstenaars en ambachtslieden bezoeken. Daarnaast kunt u een concert bijwonen of een bezoek brengen aan museum De Roode Tooren, de Martinikerk of één van de andere deelnemers. Alle locaties zijn vrij toegankelijk om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 31 leden die garant staan voor  een gevarieerd aanbod.


Zo kunt u zondag onder andere een kijkje nemen bij Lián Art & Gifts, waar Marjanne Wijnen een deel van de nieuwe collectie handbeschilderde vazen en beelden tentoonstelt die zijn aangekocht tijdens haar laatste China reis. Podium Acanthus verzorgt een tweetal concerten waarin alle 24 Preludes van Chopin worden uitgevoerd door de jonge Chinese pianiste Yanjun Shi.

 

Bij galerie de Swarte Ram kunt u nog genieten van de tentoonstelling “alles stroomt, niets blijft”.  Aquarellen, bronzen beelden en keramiek van de broers Meeske. Zo heeft iedere deelnemer iets te bieden en staan graag klaar om u te voorzien van informatie over hetgeen u daar ziet. Van harte welkom in de Doesburgse binnenstad.

 

Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00 – 17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers. Zie ook www.culturelezondagdoesburg.nl voor een gedetailleerd overzicht van alle deelnemers.