Op zondag 5 mei is het weer Culturele Zondag in Doesburg. In de oude binnenstad van Doesburg bevinden zich op loopafstand diverse galeries,  ateliers van bijzondere kunstenaars en ambachtslieden.  Alle locaties zijn vrij toegankelijk zodat u vrij bent om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 31 leden die garant staan voor een gevarieerd aanbod.

 

Zo kunt u In galerie De Swarte Ram genieten van een originele zwart/ wit tentoonstelling getiteld “Grafische Aspecten” . U ziet er de grafiek van Ingeborg Oderwald en keramiek van Susanne Haag. De expositie duurt tot en met 26 mei.  Het Lalique Museum Doesburg heeft zes nieuwe werken van René Lalique kunnen verwerven en released het boek “Microcosmos van René Lalique” vol 1.

 

Bij Podium Acanthus is  twee keer een programma te beluisteren met de Iraanse bariton Arash Roozbehi op de piano begeleid door Erika Ott.  Voor het volledige programma kunt u informatie verkrijgen via e-mail: podium@acanthus.demon.nl

 

Bij de historische drukkerij De Arend zijn ook deze Culturele Zondag etsen te bewonderen. Tevens wordt er uitleg gegeven hoe het etsen in zijn werk gaat. Tijdens de Culturele Zondag in april was het zo druk dat lang niet alle bezoekers uitleg konden krijgen, vandaar dat dit nu alsnog kan.

 

Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod. Elke deelnemer heeft iets bijzonders te bieden en kan desgewenst uitleg geven over wat u ziet. Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00 – 17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers.