Programma Kerstmarkt Doesburg 2015

De jaarlijkse Kerstmarkt in Doesburg vindt op zaterdag 12 december plaats. In het centrum van de stad zijn die dag tal van activiteiten.

Van 10.00 tot 20.00 uur lijkt het in dit Hanzestadje alsof je in een ware kerstvertelling van Charles Dickens bent beland, belooft de Kerstmarktcommissie. Met ruim 120 kramen, kerstmuziek en natuurlijk de Kerstman met arrenslee, is het voor jong en oud genieten. De kerstmarktcommissie heeft dit jaar groots uitgepakt.

In de hele historische binnenstad is de kerstsfeer te zien en te voelen, de meeste activiteiten vinden plaats in de Kerkstraat, de Ooipoortstraat, de Meipoortstraat, de Koepoortstraat, de Roggestraat en de Voormarkt. Speciaal voor de kerstmarkt is de wekelijkse markt voor 1 week verhuisd naar het marktplein.

 

Wat is er allemaal te beleven?

10.00 uur opening

Om 10.00 uur wordt de kerstmarkt geopend door locoburgemeester Peter Bollen en de kerstmarktcommissie. Vergezeld door de Kerstman rijden zij vanaf De Waag met een heuse arrenslee door de Kerkstraat naar de driesprong, waar de locoburgemeester de dag officieel opent met een toespraak. Zanger Maarten Jansen treedt ter plaatse op met vrolijke Christmas Carols.

10.00 uur – 20.00 uur

Doorlopende markt met mooie kerst- en streekproducten, lekkernijen en warme dranken. De markt biedt een gevarieerd assortiment zodat alle bezoekers naar hartenlust hun kerstinkopen kunnen doen.

11.00 uur – 16.00 uur

Chocolade schilderen en kerstboomversiering knutselen voor kinderen bij het Kunstlab in de Ooipoortstraat.

13.00 uur

Diverse optredens van dansscholen voor de Waag en bij de driesprong.

14.00 uur

Een levende kerststal op de Voormarkt met een heuse kameel.

14.00 uur – 15.00 uur

Inschrijving voor een kinder-verkleedwedstrijd voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar. Wie komt er het mooist verkleed in kers/wintersfeer? De opgave is bij het Kunstlab

Doesburg stevent volgens de Kerstmarktcommissie af op de grootste kerstmarkt van Gelderland. Met ruim 120 kramen biedt de Doesburgse Kerstmarkt voor ieder wat wils.

Aan de Ooipoortstraat en de prijsuitreiking zal om 16.30 uur door de IJskoningin op het podium bij de driesprong zijn.

16.00 uur – 20.00 uur

Zeer gevarieerde optredens op podia bij de Waag en de driesprong van: De Midwinterhoornblazers, de band Splash uit Giesbeek, de band Time 4 Music, muziekvereniging Nieuw Leven en de singer-songwriter William Smulder met Lieke.

Schermafbeelding 2015-12-01 om 15.07.40

1 reactie

  1. Theo Houkes

    Kijken of we de 40.000 voorbij gaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑