Op zondag 13 december speelt het Van Amsterdam Duo om 15.30 uur een spannend gekozen repertoire in de Doesburgse Gasthuiskerk. Het duo vormt een unieke combinatie van accordeon en viool. Op een concert wordt de luisteraar meegenomen door de samenklanken en het spannende repertoire.

Vincent van Amsterdam is een promotor van de klassieke accordeon. Jeanine van Amsterdam studeerde bij Vera Beths. Hun repertoire omvat werk van Bach, Vivaldi, Schnittke, Meijering, Zubitsky en Piazzolla.

De laatste jaren werkt het duo veel samen met hedendaagse componisten, om die aan te sporen de klassiekers van morgen te schrijven. Dat resulteerde in werken als Lente/Festina van Bram Kortekaas en de Sonata van Bernard van Beurden.

Vincent van Amsterdam is een groot promotor van het klassiek accordeon en sloot zijn Bachelor en zijn Master Cum Laude af. Jeanine van Amsterdam rondde op het Conservatorium van Amsterdam succesvol haar Bachelor af.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Hotel Doesburg.