Ruim 200 zwemmers hebben meegedaan de zwemvierdaagse van Zwembad Den Helder en DWV Doesburg, die tussen Kerst en Oud&Nieuw werd gehouden. Het ging hierbij om een recordaantal. Vorig jaar waren dit nog 160 deelnemers.

 

Zoals te doen gebruikelijk hield Zwembad Den Helder, met medewerking van DWV Doesburg, ieder jaar tussen de kerstdagen en het Nieuwjaar de zwemvierdaagse. Maar liefst ruim 200 deelnemers passeerden op de vier avonden het feestelijk versierde startpunt.

 

Manager van het Zwembad Den Helder, Alex Walter, en Lia Olde Wolbers namens DWV waren dan ook dit tevreden met dit aantal. “Al een aantal jaren zitten we rond de 160 deelnemers, vorige jaar wat minder, maar nu ineens veel meer terwijl aan het concept nauwelijks wat veranderd is. We hebben alleen de aanvangstijden op verzoek van DWV gelijk getrokken, mogelijk dat we nu meer mensen die willen meedoen met de zwemvierdaagse de gelegenheid hiervoor hebben gegeven’, aldus Walter en Olde Wolbers in een verklaring.

 

De oudste deelnemer was Corry Hilverink met 77 lentes. Zoë Elderman was met 6 jaar de jongste. Doesburger in hart en nieren Rick van Everdingen zwom voor de 31ste keer mee met de zwemvierdaags, het meest van iedereen.

 

Nanouk Richards won een gratis deelname voor de zwemvierdaagse van 2014, omdat hij de 200ste deelnemer was. Alle deelnemers ontvingen, na iedere dag 250 of 500 meter te hebben gezwommen, een herinneringsmedaille.