Voor de achtste keer op rij houdt de landelijke Stichting ALS la carte het benefietdiner ‘ALS burgemeesters koken…’. Voor Doesburg komen ondernemer René van Doornum van Gasthuis du Soleil en burgemeester Loes van der Meijs in actie.

Het gaat om een culinaire avond waarop burgemeesters samen met chef-koks een compleet sterrendiner bereiden. De nieuwste editie vindt plaats op woensdag 5 oktober 2016 bij restaurant Houtplaats in Rheden.

De tafelverkoop voor dit benefietdiner – met een couvertprijs van € 125,- inclusief een bijpassend wijnarrangement – is deze week van start gegaan. De volledige opbrengst van de avond, inclusief loterij, wordt besteed aan het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten van de genadeloze zenuw-/spierziekte ALS.

Gasthuis du Soleil
De 130 gasten krijgen op deze avond van zeven burgemeesters een hoogstaand gerecht voorgeschoteld. Zij worden daarbij gecoacht door evenzoveel chef-koks uit de regio Arnhem waaronder René van Doornum van Gasthuis du Soleil uit Doesburg.

Om goed voorbereid de keuken in te gaan loopt iedere burgemeester binnenkort stage in de keuken van zijn of haar chef-kok. De gasten zullen aan tafel worden bediend door (para)medici uit de omliggende gemeenten en uit het ALS-team van RMC Groot Klimmendaal. Alle betrokkenen werken geheel belangeloos mee aan dit benefietdiner. Reserveren voor deze bijzondere avond kan via: alslacarte@gmail.com.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgLa BoucherieStadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.