In de Gasthuiskerk in Doesburg treedt op vrijdag 23 september René van Kooten op. Het optreden begint om 20.00 uur en een entreekaart kost 13 euro.

 

In een intiem theaterconcert brengt René van Kooten met zijn band Shifting Daylight behalve verrassend bewerkte en prachtig gearrangeerde musicalsongs, werk van door hem bewonderde artiesten en eigen nummers. Van Kooten verbindt die met persoonlijke, ontroerende en soms grappige verhalen.

Samen met gitarist/producer Bram Bol (David Benjamin, Blupaint) en multi- instrumentalist Ingmar Spaaij (Youri Lentjes, Jeroen Kant) brengt René van Kooten verrassend bewerkte songs uit bekende musicals als ‘Hair’ en ‘Jesus Christ Superstar’, en van bewonderde artiesten als the Police, Don Henley en natuurlijk eigen werk. Hierbij spelen onderwerpen als verlies, geboorte, ouder worden, liefde en verwachtingen een belangrijke rol.

In deze voorstelling verbindt René zijn ervaringen in de musicalwereld door middel van treffende, soms grappige anekdotes met het jarenlang spelen in bands en het schrijven van zijn eigen liedjes. ‘Something so Real’ is het bewijs dat of je nu in grote producties speelt of kleine intieme voorstellingen maakt, of je nu werk van anderen of van jezelf speelt, het uiteindelijk allemaal neerkomt op dezelfde essentie; het willen maken van pure muziek, op een eerlijke manier.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.