Schaatster Renske Winters weer Nederlands Allround Kampioen

Renske Winters uit Doesburg is weer winnaar geworden bij het NK schaatsen voor Masters. Met de titel op zak maakt ze zich op voor het WK Allround dat van 4 tot en met 6 maart wordt gehouden in Leeuwarden.

De omstandigheden afgelopen weekend tijdens het NK in Hoorn waren zwaar. Een harde wind en hoge temperaturen zorgden voor niet al te snelle eindtijden.

Op zaterdag haalde Winters goud op de 500m en op de 1500m. Met deze goede eerste dag was al een mooi gaatje geslagen richting de tweede dag. De zondag begon met de 1000m. Een afstand die Winters goed ligt getuige de eerste plaats.

De voorsprong in het klassement werd daarmee nog weer wat verder vergroot ten opzichte van de nummers 2 en 3, naar 11.95 en 12.40 seconden. Op de afstuitende afstand hielde ze voldoende tijd over om de titel te behalen.

Volgend weekend wordt het WK Sprint gehouden in het Italiaanse Baselga di Pine. Winters heeft besloten daar niet heen te gaan en zo niet haar titel te verdedigen. Qua planning is dit niet ideaal, met over twee weken het WK Allround in Leeuwarden (4 tot en met 6 maart in Leeuwarden).

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice,PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.

6 reacties

 1. Renske Winters

  Bedankt!

 2. Jacky van Heumen

  Geweldig !!! Gefeliciteerd x

 3. Mevr. H.F. Steenbergen

  Gefeliciteerd met jouw sportieve prestatie.

 4. Appie van der Beek

  Renske van harte gefeliciteerd..

 5. Renske Winters

  Dank voor jullie reacties! Leuk.

 6. Jos Pagen

  Renske,

  Top. Gefeliciteerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑