XinXin Hu, eigenaresse van Restaurant ‘China’ uit de Kerkstraat in Doesburg, heeft 10.000 mondkapjes gehaald uit haar geboorteprovincie in China. De mondkapjes zijn overhandigd aan ziekenhuis Slingeland in Doetinchem.

Op dinsdag 19 mei bracht mevrouw XinXin Hu samen met leden van verschillende Chinese liefdadigheidsorganisaties 10.000 medische mondkapjes bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

De mondkapjes maakten deel uit van een grote donatie door de ‘Federation of Returned Overseas Chinese of Zhejiang Province’. In Nederland werd deze actie gecoördineerd door de ‘Stichting Landelijke Federatie van Chinese Organisaties in Nederland’ (LFCON).

De mondkapjes zijn gedoneerd als blijk van waardering voor de Nederlandse hulp in de eerste dagen van de corona-uitbraak in China.

Mevrouw Hu is lid van Stichting LFCON en spant zich al jaren in om Chinese kunst en cultuur in Nederland te promoten. Hans Hageman van Slingeland nam de medische mondkapjes dinsdag in ontvangst.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg