In tegenstelling tot voorgaande jaren is op Hemelvaartsdag een groot aantal winkels in de binnenstad open. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur.

De reden van de opening is dat winkeliers als gevolg van de coronamaatregelen een fikse terugval in bezoekers en omzet melden. Met het openen van hun winkels op Hemelvaartsdag, hopen de winkeliers op extra verkopen.

Wel blijft belangrijk dat de veiligheidsmaatregelen in acht moeten worden genomen. Veel winkels werken met een beperkt aantal toegestane bezoekers en vragen consumenten bij het betreden van hun zaak de handen te wassen.

Horecabedrijven zijn nog niet open. Gisteren heeft Premier Rutte kenbaar gemaakt dat restaurants en cafés vanaf 1 juni om 12.00 uur maximaal 30 gasten mogen ontvangen. Ook mogen de terrassen weer open. Allemaal volgens de vaste regel van anderhalve meter afstand.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg