Rol voor DoesburgDirect.nl in groot journalistiek onderzoek

Het Stimuleringsfonds voor de Pers kwam deze week met een presentatie naar buiten over lokale en regionale journalistiek. Dit naar aanleiding van een drietal onderzoeken. In Nieuwspoort in Den Haag was er tijdens de presentatie van de onderzoeksrapporten een rol weggelegd voor DoesburgDirect.nl.

 

Zo werd een videointerview gepresenteerd met Richard Kok, de founder van DoesburgDirect.nl. Dit interview werd een half jaar geleden opgenomen in Hotel Doesburg en is terug te zien via http://nieuwslokaal.nl/portfolio/doesburg-direct/.

 

Uit onderzoek, zoals gepresenteerd tijdens de bijeenkomst van het Stimuleringsfonds voor de Pers, blijkt onder andere dat er bij lezers een grote behoefte is aan lokale aspecten. Zo wil het publiek inzicht in de ontwikkeling van alledaagse vraagstukken. Verder is een van de uitkomsten van de onderzoeken dat er door de terugval van met name kranten in kleine gemeenten een journalistieke waakhond ontbreekt.

 

Uit een ander onderzoek van Piet Bakker van de Hogeschool van Utrecht blijkt dat veel lokale nieuwssites vaak ‘eenmanssites’ zijn en dat deze sites na de lancering tussen het tweede en vierde jaar in een kritische periode geraken. ‘Oorzaak zou zijn een verouderd CMS, te weinig gebruik van social media of te weinig gebruik van aggregatie. Help ze door deze periode heen’, aldus Bakker.

 

Doesburg Direct from Nieuwslokaal on Vimeo.

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Hoi Richard,
    Ik hoop dat je dit nog vele jaren zal blijven doen,Doesburgdirect is een zeer snel media.
    Denk dat ook de vele discussies (en soms zeer scherp) een positieve invloed heeft op het bezoekers aantal.
    Het brengt een deel van het dagelijkse gebeuren en wat er leeft dichter bij en draagt een steentje bij in de div politieke besluitvorming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑