Logistiek dienstverlener Koninklijke Rotra uit Doesburg meldt dat het afgelopen jaar meer dan een miljoen kilogram CO2 (1.120.808 kgs) heeft gecompenseerd. Dit betreft compensatie van vrijgekomen CO2 bij 7.650 zendingen die Rotra heeft mogen verzorgen voor haar Green Footprint klanten.

Hiermee overschrijdt Rotra voor het eerst de grens van een miljoen kilogram CO2 sinds het duurzame premium product Rotra Green Footprint werd geïntroduceerd in 2011.

Voor Rotra is verduurzaming van de logistieke keten een essentieel speerpunt in haar strategie. Rotra heeft de ambitie om voorloper te zijn in het streven naar een duurzame transportsector met een brandstofvisie voorziet in een transitie van schoon, naar schoner naar uiteindelijk emissievrij.

In dit transitietraject naar emissievrij voorziet Rotra in het product Rotra Green Footprint. ‘Met Rotra Green Footprint bieden we onze klanten en partners de mogelijkheid wegtransport-, zee- en luchtvrachtzendingen zendingen 100% klimaatneutraal te verschepen door uitstoot van CO2 te compenseren met investeringen in duurzame projecten. Dit gebeurt in samenwerking met de gecertificeerde organisatie Climate Neutral Group’, aldus een persverklaring.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg