Route Ubbink Singelloop in Doesburg aangepast

De vertraging in de uitvoering van het singelproject heeft ook gevolgen voor de Ubbink Singelloop die op Koninginnedag gelopen zal worden. Omdat het gedeelte F.D. Rooseveltsingel – Ooipoort dan nog niet voorzien is van bestrating, kan de veiligheid van de lopers niet worden gegarandeerd. Daarom heeft de commissie die zich bezighoudt met de organisatie van de singelloop besloten een alternatieve route te kiezen.


De start van de Singelloop is op de Voormarkt, waarna het linksaf de Kerkstraat ingaat, vervolgens de Koepoortstraat en aan het einde rechtsaf Lindewal, Burg. Nahuyssingel, Meipoortwal. Op de Meipoort gaan de lopers dan rechtsaf de Meipoortstraat door en op de driesprong weer rechtsaf de Kerkstraat in.

 

Daar passeren zij de Voormarkt en gaan voor de tweede keer de Koepoortstraat in. Aan het einde gaan de lopers nu linksaf de Koepoortwal op, vervolgens de Veerpoortwal en slaan dan linsaf de Kloosterstraat in. Aan het einde nog een keer linksaf de Kerkstraat in en bij de Voormarkt links om daar te finishen.
De geoefende lopers lopen dit parcours twee keer.

 

De te lopen afstand (circa 2.600 meter) is gelijk aan de oorspronkelijke route van de singelloop, maar voor het publiek in Kerkstraat bij de start/finish is het natuurlijk een stuk leuker. Zij zien de lopers een keer extra voorbij komen als ze ongeveer op de helft zijn.

 

Inmiddels hebben de eerste deelnemers zich al ingeschreven via de site www.doesburgenoranje.nl en zijn er ook initiatieven bij verenigingen en bedrijven om estafetteteams te vormen. Het ziet er naar uit dat, na de geslaagde herstart van vorig jaar, dit onderdeel in het programma van Koninginnedag een nog groter succes gaat worden.

route singelloop

1 reactie

 1. Doesburg en Oranje

  De oranje kroontjes voor de wisselpunten van de estafette staan weer op het wegdek, dus de teams kunnen gaan trainen. Voor elke loper 450 meter.
  Start: Markt
  wissel 1 – Lindewal t.h.v. huisnummer 34
  wissel 2 – Meipoortwal t.h.v. huisnummet 14
  wissel 3 – Kerkstraat t.h.v. huisnummer 37
  wissel 4 – Koepoortwal t.h.v. huisnummer 18
  wissel 5 – Kloosterstraat t.h.v. huisnummer 27
  Finish: Markt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑