SC Doesburg kiest voor Oranjesingel en Rooding Architecten

Sportclub Doesburg gaat in zee met Rooding Architecten uit Doesburg om de plannen voor een nieuwe accommodatie verder gestalte te geven. De voetbalclub wil het huidige sportcomplex Oranjesingel aanpakken met nieuwe velden en nieuwe gebouwen voor kantine, kleedkamers en een materiaalhok.

 

In opdracht van Sportclub Doesburg en de gemeente Doesburg heeft Oranjewoud een tijd geleden de haalbaarheid getoetst op de twee locaties in Doesburg. Naar aanleiding van dit rapport heeft Sportclub Doesburg een keuze gemaakt voor de locatie aan de Oranjesingel. Onlangs heeft het College van Doesburg deze keuze ook omarmd.

 

Gezamenlijk zijn de gemeente Doesburg en Sportclub Doesburg tot de conclusie gekomen dat er nu een architect gezocht kon worden die een ontwerp maakt voor de locatie Oranjesingel, zo laat de Accommodatie Commissie van Sportclub Doesburg.

 

Het project zal in twee delen opgepakt gaan worden. De architect zal zich vooral bezighouden met het ontwerp van het gebouw (kantine, kleedkamers, materiaalhok e.d.). Daarnaast wordt een traject ingezet met betrekking tot de velden.

 

‘Sportclub Doesburg heeft de opdracht voor het ontwerp van het gebouw uitgezet bij lokale architecten en heeft ze meegegeven dat we goedkoop, duurzaam, multifunctioneel en onderhoudsvriendelijk willen bouwen’, aldus een woordvoerder van de Accommodatie Commissie.

 

‘Na ontvangst een vijftal offertes is er een vergelijk gemaakt. We hebben gekozen voor Rooding Architecten uit Doesburg. Gezien de kunde en het enthousiasme van dit bureau heeft Sportclub Doesburg er alle vertrouwen in dat deze plaatselijke architect met een mooi ontwerp komt’, aldus de woordvoerder.

 

 

3 reacties

 1. FNVLokaal

  Fijn te lezen dat SC Doesburg heeft gekozen voor Architecten uit Doesburg en hoop dat ook Doesburgse bouw ondernemers Doesburgse inwoners aan het werk helpen, dit door dit te combineren met werk/leer/ervarings plaatsen.

 2. Appie van der Beek

  Het is mooi om te zien dat SC Doesburg het verleden achter zich heeft gelaten, en dat het met grote stappen vooruit gaat.
  Waar je bij naast gelegen clubs ziet dat het minder gaat, gaat SC Doesburg steeds verder omhoog Qua kwaliteit & omvang.
  Nu alleen nog het 1ste elftal en dan kan het niet meer stuk.

 3. Appie van der Beek

  Schreef mijn zoon, maar ik kan die mening wel delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑