Twee jaar na het beëindigen van het wekelijkse lesprogramma, start De Schilderschool met online teken- en schilderlessen op YouTube. Vanaf vrijdag 15 mei komen er elke week twee programma’s online.

Dat laat eigenaar André Bikker weten. ‘Twee jaar geleden eindigde het wekelijkse lesprogramma van De Schilderschool. Nu, twee jaar later, is de wereld totaal veranderd. We zitten allemaal in een vervreemdende wereld met afstand en leven in kleine kring. Solidariteit en het hoofd koel houden is noodzakelijk’ aldus Bikker.

Na een online pilot met teken- en schilderprogramma’s voor kinderen en volwassen, blijkt volgens Bikker dat dit voorziet in de behoefte van je thuis ontspannen. Bikker: De locaties blijven nog gesloten, daarom stelt De Schilderschool gratis een lesprogramma ter beschikking. De wekelijkse filmpjes zijn Engels ondertiteld, zodat deze wereldwijd beschikbaar zijn. Onder andere voor kinderen en volwassenen in de sloppenwijken van Zuid-Afrika waar De Schilderschool via stichting Table Mountain nauw bij betrokken is. Het weggeven van lesprogramma’s wordt in deze tijd het nieuwe delen’, stelt Bikker.

Elk programma heeft drie onderwerpen. Voor volwassenen zijn dat: tekentips, schilder successen en materialen of techniek. Voor kinderen is er wekelijks een stripgrap, de tekentruc en bouwen of versieren. De diversiteit maakt dat je als deelnemer kunt kiezen. Stopzetten of terugspoelen maakt het mogelijk om op je eigen tempo bezig te zijn.

Na een proef met kinderen en volwassenen is het programma nu op basis van solidariteit beschikbaar. Bikker: ‘Je krijgt het programma gratis, er wordt wel gevraagd om mee te helpen het programma te maken. Dit kan door je wensen in te sturen, je te abonneren op het kanaal, een vrijwillige bijdrage te storten voor de productiekosten en het verspreiden van de instructievideo’s’.

De video’s zijn in het Nederlands en Engels ondertiteld, om zoveel mogelijk mensen ontspanning te bieden in deze moeilijk tijd. Denk aan dove mensen, kinderen in de AZC’s. Een doelgroep is ook de kinderen in de sloppenwijken van Zuid- Afrika. Omdat De Schilderschool ambassadeur is van stichting Table Mountain in Zuid- Afrika zullen de online lessen daar ook verspreid worden.

De eerste vijf afleveringen zijn gebaseerd op de wensen van kinderen en volwassen in het netwerk van De Schilderschool. Als je nu start, kun je wensen en vragen door mailen naar info@schilderschool.info. In nieuwe afleveringen worden deze dan beantwoord en behandeld.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg