Schoonmaakochtend in wijk Beinum in Doesburg op 28 maart

Wijkraad Beinum houdt in het kader van de Nationale Opschoondag een opruimochtend in de wijk Beinum. Wijkbewoners worden opgeroepen om op zaterdag 28 maart van 10.00 tot 12.00 uur mee te helpen bij het schoon maken van de wijk.

 

Traditioneel in het voorjaar wordt de Nationale Opschoondag georganiseerd en bijna net zo traditioneel doet ook de wijkraad Beinum hier weer aan mee. ‘Op zaterdag 28 maart nemen we de grijptang en vuilniszak ter hand om samen met u de wijk weer een stukje schoner en daarmee leefbaarder te maken’, aldus voorzitter Jelle Koning van Wijkraad Beinum.

 

Het is niet alleen nuttig werk, ieder jaar prikken we met z’n allen toch enkele tientallen vuilniszakken vol, het is even zo goed best gezellig. Koning: ‘Allereerst beginnen we met een kop koffie en gaan daarna in groepjes van minimaal 2 de wijk in. Na afloop sluiten we af met een lekker bord erwtensoep en roggebrood. De gemeente zorgt er vervolgens voor dat het verzamelde zwerfvuil netjes afgevoerd wordt’.

 

Deelnemers kunnen zich zaterdag 28 maart om 10.00 uur melden bij basisschool De Wetelaar. Kinderen kunnen ook meehelpen. Daarvoor geldt dat er een volwassen begeleider meegaat. Om 12.00 uur wordt de opschoonactie afgeslopen met erwtensoep en roggebrood.

 

2 reacties

  1. Theo Houkes

    kijk goed zo n dagje schoonmaken in de wijk primma maar waarom maar een dag er licht hier langs de wegen en op en afritten zoveel zwerf vuil ik wandel veel en dan valt het je op blikken, plastic, flessen, enz.
    Als de gemeente eens een advertentie zou zetten in de regiobode voor mensen die dat wel willen doen een of twee dagen in de week dat zwerfvuil opruimen, zo ben ik ook aan het snoeien begonnen door een advertentie in de regiobode op de linie en weet je het is heel gezellig en nog mooi werk ook

  2. Frans van der krul

    Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) vindt dat het bedrijfsleven de hand in eigen boezem moet steken voordat het burgers bij schoonmaakacties betrekt. “Als ze het afvalprobleem serieus willen aanpakken, moeten ze bij de bron beginnen: minder verpakkingen produceren.” Zie verder het artikel:

    http://www.bndestem.nl/algemeen/binnenland/critici-landelijke-opschoondag-is-schone-schijn-1.4828041

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑