Leden van Isala Groep Scouting Doesburg hebben afgelopen week een vogelvoederactie gehouden. Daarbij is ruim vijfhonderd euro opgehaald. De actie had voor de vereniging twee doelen. Enerzijds is het voor vogels wat makkelijker om tijdens de koude winterdagen voedsel te vinden. Anderzijds verdient de scoutinggroep geld voor onderhoud aan het clubgebouw ‘De Knoop’ en het daaromheen liggende terrein.


Jeugdleden van 7 tot en met 17 jaar kregen begin november een formulier mee. Aan ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes en wie ze maar wilden konden leden een pakketje vogelvoer verkopen. Een pakketje kostte drie euro.


Het lid dat de meeste vogelvoederpakketjes heeft verkocht wordt op 18 december, tijdens de Kerstplaybackshow van Scouting Doesburg, in het zonnetje gezet. Hij of zij ontvangt dan een prijsje.


Scouting Doesburg heeft in het verleden meerdere acties gehad, maar juist over de vogelvoederactie zijn de leden erg enthousiast. Of de actie vanaf nu jaarlijks terug komt is nog niet bekend, maar dat is zeker een mogelijkheid.