Isala Groep Scouting Doesburg bestaat dit jaar 70 jaar. Dat hebben ze geheel in scoutingstijl gevierd tijdens een gezamenlijk kamp voor alle leden. In en rond hun eigen clubhuis De Knoop in Doesburg hebben ze er samen een feestelijk weekend van gemaakt.

 

Het begon voor de leiding al op vrijdag 25 september met de vele voorbereidingen voor de 62 kinderen van alle leeftijden die van zaterdag tot zondag zouden komen kamperen en feest vieren. Met een groep van 20 leiding gingen ze aan de slag met cakejes bakken, welkomstpoort maken, ballonnen opblazen en andere voorbereidingen voor de activiteiten.

 

Voor de kinderen begon het op zaterdagochtend met natuurlijk het hijsen van de vlag, cake eten en zingen voor de 70ste verjaardag van de Isala Groep. Zaterdagmiddag konden de kinderen zich inschrijven voor workshops. Zo waren er workshops vuur maken, koken, touwbrug maken, schminken, hakken en zagen, muziek en toneel.

 

Tijdens de gezellige avond werd er bij het kampvuur gezongen, marshmallows gebakken en sketches opgevoerd door kinderen en leiding. Daarna ging iedereen slapen op zijn eigen gekozen slaapplek: in het clubgebouw, in een tent of in een zelfgemaakte bivak buiten.

 

Zondagochtend begon sportief met ochtendgym en een zeskamp. Aan het eind van het kamp werd de vlag weer gestreken en gingen de kinderen naar huis met een klein feestpakketje met onder andere de groepsfoto en een naambandje voor op hun uniform.