Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren komt weer met een serie vestingwandeling in Doesburg. De wandelingen door de Hoge Line starten op 19 april en worden georganiseerd in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. Deelname aan de gratis wandeling kan allen bij opgave vooraf.

 

De eerste vestingwandeling op de Hoge Linie van dit jaar vindt plaats op zaterdag 19 april. De wandelaars vertrekken om 10.00 uur vanaf het viaduct ter hoogte van de Van Middachtenweg en Coehoornsingel te Doesburg. Men dient zich vooraf op te geven (uiterlijk tot vrijdag 15.00 uur) bij Streekmuseum De Roode Tooren, telefoon 0313-474265 of via email: museum@deroodetooren.nl.

 

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde, zo laat de organisatie weten.

 

De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen de ontluikende begroeiing zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. De rondleiders zullen de deelnemers over een en ander uitgebreid informeren.

 

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.

 

De volgende Vestingwandelingen vinden plaats op 17 mei, 7 juni, 19 juli, 16 augustus, 20 september en 25 oktober 2014.

Hoge Linie