Zondagmiddag 6 april heeft het allereerste Ranja-concert plaatsgevonden voor de kinderen van groep 1 tot en met 4 van de Doesburgse basisscholen. Het Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg spreekt van een geslaagde muziekmiddag.

 

Een aantal muzikanten van M.d.v.S. Doesburg is afgelopen week op de scholen geweest om over hun instrument te vertellen. Zij gaven ook een voorproefje van de liedjes die gespeeld werden. Omdat het thema van het concert dit keer ‘dieren’ was, hadden de kinderen ook tekeningen gemaakt. Die tekeningen waren als een expositie achter het orkest opgehangen.

 

Tijdens de zondagmiddag werd het hele orkest opgetrommeld en was ook Bobby de Beer aanwezig die alle kinderen welkom heette. Toen de meer dan 100 kinderen en hun ouders een plekje hadden gevonden in de Beumerskamp, kon het verhaal beginnen.

 

De liedjes over verschillende dieren werden gespeeld en een heuse polonaise, met Bobby de Beer voorop, werd ingezet bij het laatste liedje “De Insectenparade”. Voor alle kinderen was er een lollie en een bekertje ranja. Ook konden de kinderen wat instrumenten uitproberen.

 

Het Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg gaat nu verder met voorbereidingen voor een volgend, groots concert: Het Midzomernacht-concert.