De Stichting Manifestaties Martinikerk (SMMD) houdt op dinsdag 11 november een korte en feestelijke bijeenkomst voor alle kinderen uit Doesburg en omgeving. Dit in verband met het Sint-Maarten dat nog steeds in Doesburg wordt gevierd.

 

Tijdens het Sint-Maartenfeest wordt het verhaal van Martinus wordt verteld, de stoere Romeinse soldaat die zijn mantel in tweeën sneed om een arme bedelaar bij de stadspoorten te helpen. Albert Meeuwissen vertelt het verhaal. Het zingen van de bekende Sint-Maartenliedjes is een belangrijk programma onderdeel. Hans Groot Nueland speelt gitaar en zal de kinderen uitnodigen om mee te zingen

 

Dit jaar wordt de bijeenkomst gehouden in de R.K. kerk ‘Martinus Atrium’ aan de Juliana van Stolberglaan. De locatie is dus afwijkend van andere jaren, de Maritinikerk aan de Markt is gesloten in verband met een verbouwing. De bijeenkomst begint om 18.30 uur, tegen 19.00 uur is de bijeenkomst weer afgelopen en zullen de kinderen met hun lampion langs de deuren gaan en hun liedjes zingen in de hoop dat ze beloond worden met wat lekkers.

Sint-Maarten