De jaarlijkse Sinterklaasintocht in Doesburg is dit jaar op zaterdag 16 november. De Sint wordt om omstreeks 13.30 uur met zijn boot verwacht bij de IJsselkade.

Vanaf 13.10 uur is er aan de IJsselkade bij de tribune weer heel veel te beleven. De kinderen, ouders en grootouders kunnen weer oefenen om Sinterklaas op gepaste wijze welkom te heten, ze zullen lekker swingen, dansen en zingen. Het belooft weer een groot feest te worden voor groot en klein want op de prachtige tribune aan de IJssel staat iedereen eerste rang.

Om 13.30 uur hoopt de Sint met zijn gevolg aan te leggen en voet aan wal te zetten in Doesburg. Nadat hij is welkom geheten door burgemeester Van de Meijs en kinderburgemeester Elisa Feenstra, zal Sint ruim de gelegenheid nemen om de kinderen te begroeten.

Ook dit jaar zal de Sint weer tientallen Pieten meebrengen naar Doesburg en zijn eigen Muziekpieten komen natuurlijk ook weer met de boot mee en zullen er beslist weer een gezellige boel van maken.

Om ongeveer 14.00 uur vertrekt het rijtuig van de Sint met zijn Pieten onder begeleiding van het Muziekkorps der Voormalige Schutterij vanaf de IJsselkade via de Veerpoortdijk, Korte Veerpoortstraat, Veerpoortstraat en Roggestraat naar het stadhuis. Op het bordes zal de Sint officieel door burgemeesters en wethouders worden ontvangen.

Daarna wordt er een rondrit gemaakt door de binnenstad, waarvan de winkelstraten zijn afgesloten voor het verkeer. De route van de rondrit is: Gasthuisstraat, Bergstraat, Meipoortstraat, Zandbergstraat, Ooipoortstraat, Helmigstraat, Zandbergstraat, Meipoortstraat, Kerkstraat. Daar zal de Sint uitstappen en te voet de stad ingaan.

Van ongeveer 15.15 uur tot 16.15 uur zal de Sint bij Du Midi in de Meipoortstraat zitting houden voor de kleinsten onder ons, zij kunnen, even weg van de drukte op straat, in alle rust een bezoekje brengen aan de Sint. In de winkelstraten is die middag van alles te doen er is een disco met Pieten in de Ooipoortstraat en het stadsdraaiorgel Erica zal zorgen voor vrolijke sinterklaasmuziek.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om Sinterklaas en zijn Pieten te bezoeken op Pakjesboot 21. Op zondag 17 november zal de boot aanleggen aan de IJsselkade. Na het inschepen zal er een vaartocht over de IJssel zijn waarbij de kinderen aan boord lekker actief bezig kunnen zijn met een Pietendisco, pepernoten bakken en natuurlijk een bezoekje brengen aan Sinterklaas en samen met hem op de foto.

Kijk voor meer informatie en reserveringen op http://www.varenmetdesint.nl/ .

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.