Hotel Doesburg gaat deze zomer live. In de maanden juni, juli en augustus bieden Joop Bergevoet en Monique van den Berg een podium aan een keur van bands, singer-songwriters, soloartiesten en ander muzikaal talent. Tegen de achtergrond van een weids uitzicht op de IJssel speelt op 29 juni Chicken Skin.


Chicken Skin bestaat al ruim 15 jaar en werd opgericht door gitarist/zanger Jan Prins en gitarist/zanger Peter Elvink, altijd ondersteund door een strak ritmetandem van bas & drums. Een verkwikkende muzikale douche met spetterende sixties en seventies Countryrock, Pop en Rhythm & Blues met werk van Neil Young, Stones, John Mayall, Ry Cooder, Peter Greens Fleetwood Mac, JJCale, The Beatles en The Allman Brothers Band. De twee solerende gitaristen binnen de band gaan regelmatig een gitaarduel aan waarbij de vonken eraf vliegen.


Het programma van Muziek aan de IJssel wordt op 6 juli vervolgd met Local Speed Delivery. De band uit Deventer trekt dan alle registers open met swingende pop, rock, blues en funk. De toegang voor alle concerten is gratis.