Een slimme, bijna geniale ingreep van coach Hans Campschroer twee seconden voor het eind van de wedstrijd heeft waterpoloteam DWV een gelijkspel bezorgd tegen de nummer twee van de ranglijst, De Swol 1894 uit Zwolle. In Zwolle sleepten de Doesburgers in een waar spektakelstuk een 10-10 uit het vuur.


DWV speelde net als tegen EZC en Orca weer gedisciplineerd en kwam goed uit de startblokken. DWV opende door een doelpunt van Luuk van Ophuizen de score, 0-1. Na de gelijkmaker van de thuisploeg kwam DWV opnieuw op voorsprong door een kanonskogel van Thomas Smeenk. DWV wist helaas de voorsprong niet vast te houden, aan het einde van het eerste part stond er 2-2 op het scorebord.


In het tweede part hielden de partijen zich in evenwicht, 3-3 werd door een “rommelgoal” van Van Ophuizen en 4-4 werd het door een afstandsschot van Berry te Kamp. De thuisploeg wist echter de marge te vergroten tot 6-4 aan het eind van het tweede part.


Dit verschil werd in het derde part door de mannen uit Zwolle in stand gehouden. Jan Eenstroom deed voor DWV hetzelfde door 7-5 en 7-6 aan te tekenen (mooie intikker), maar kon niet voorkomen dat het aan het begin van het vierde part er 8-6 voor thuisploeg op het scorebord stond.


De laatste 6 minuten waren zenuwslopend voor het aanwezige publiek, maar de mannen van coach Hans Campschroer hielden hun hoofd koel en lieten zich niet gek maken. De Swol begon kansen te missen en hieruit wist DWV de stand gelijk te trekken. De hardwerkende Coen van Vliet maakte 8-7 en als een “duveltje uit een doosje” prutste Van Ophuizen 8-8 in de “Zwolse netten”.


De Swol zette een tandje bij en verkreeg een 5 meter door een fout van Roy Campschroer, 9-8. Ook DWV schakelde naar een hogere versnelling en wist middels een uiterste krachtinspanning de stand in gelijk te trekken door een goal van Thomas Smeenk,9-9. In de laatste 40 seconden van de wedstrijd kwamen De Swol weer op voorsprong door een manmeer situatie.


De “oudste man” van het veld moest van de prima fluitende arbitrage, tot groot ongenoegen van hem, verplicht gaan rusten. 10-9 Op het scorebord met nog 2 seconden op klok. De gedachten van alle DWV-ers  gingen terug de wedstrijd in Enschede (EZC), toen het ook in de laatste seconden met “lege handen” kwam te staan. Maar coach Campschroer  toverde een “duivels plan” uit z’n hoge hoed en vroeg direct na de 10-9 score van de thuisploeg een “time-out” aan.


Het reglement zegt dat na de time-out de aanvallende ploeg mag beginnen op de helft van de tegenstander. Voordat de mannen uit Zwolle dit door hadden, speelde keeper René Giesbertsen na het fluitsignaal van de scheidsrechter de bal op aanvoerder Eric Jansen die de bal achter de Zwolse goalie wist te tikken, 10-10.


De mannen uit Zwolle snapte er helemaal niets meer van, werden gek en wilden in eerste instantie protest aan tekenen. De helpdesk van de waterpolobond bracht uitkomst en het protest werd afgewezen.


Supporters, spelers van beide partijen waren dik tevreden met het behaalde resultaat. Lovende woorden en complimenten in de kantine van De Swol aan het adres van DWV, volgens De Swol 2e klasse waardig! Die lijkt met een huidige 7e plaats op de ranglijst heel ver weg, maar bij winst volgende week op WSV DRAGOR uit Drachten kunnen de mannen zomaar weer enkele plaatsen stijgen op de ranglijst.


Aller belangrijkste conclusie die uit deze wedstrijd kan worden getrokken is dat de mannen van DWV geen enkele tegenstander hoeven te vrezen, mits ze zo gedisciplineerd en stabiel blijven spelen.


Doelpunten: Jan Eenstroom 2x, Luuk van Ophuizen 3x, Thomas Smeenk 2x, Berry te Kamp, Eric Jansen, Coen van Vliet ieder 1x. Ruststanden (2-2/6-4/8-6/10-10