De SP in Doesburg is een actie gestart om verzorgingshuizen open te houden. Het gaat om een landelijke SP-actie, die lokaal wordt gevoerd. Afgelopen zaterdag werd actie gevoerd in het centrum van Doesburg en ook 17 mei is er een actie in onze binnenstad.

 

De SP verzet zich tegen de plannen van het kabinet om van de 1300 verzorgingshuizen in Nederland er 800 te sluiten. Hierdoor moeten ouderen gedwongen verhuizen en komen mensen die een plaats nodig hebben het verzorgingshuis niet meer in terwijl zij die geborgenheid juist nodig hebben.

 

Dit betekent dus dat mensen langer thuis moeten blijven wonen, maar omdat er ondertussen ook forse bezuinigingen plaatsvinden in de thuiszorg loopt hun welzijn ook daar gevaar, stelt SP in een persschrijven. Duizenden zorgmedewerkers verliezen hun baan. Hun werk wordt door het kabinet te grabbel gegooid.

 

De SP pikt dit niet en is landelijk een protestactie gestart. In verschillende zorgcentra en seniorenwoningen in Doesburg worden er kaarten verspreid waarop mensen hun naam en handtekening kunnen zetten plaatsen. SP Doesburg heeft deze kaarten verspreid over verschillende zorgcentra en seniorenwoningen in Doesburg. Ook is het mogelijk om digitaal steun te betuigen aan deze actie.

 

SP-voorman Patrick Ott: ‘Ook staan wij regelmatig in het centrum van Doesburg waar kaarten  kunnen worden getekenden. Op zaterdagmorgen 3 mei was deze actie een succes. De reacties waren positief en mensen willen graag mee doen met hun steun verlenen voor dit protest. De eerstvolgende datum is 17 mei’.

 

De SP zegt niet te tolereren dat de ouderen, die hun hele leven hard gewerkt hebben voor Nederland, nu in de kou gezet worden. Ott: ‘Zelfstandig blijven is prima. Maar dan wel met de juiste hulp, verzorging en aandacht. Zeg nee tegen het sluiten van verzorgingshuizen. Onze ouderen verdienen beter’.