SP Doesburg: ‘Onrust leerlingenvervoer in Doesburg blijft aan’

SP Doesburg vindt het goed dat het wethouder Peter Bollen is gelukt om het leerlingenvervoer in Doesburg voor dit schooljaar te continueren, maar vindt dat met de toelichting van de wethouder de onrust niet is verdwenen en vraagt daarom om duidelijkheid.

 

Door te stellen dat het overgangsjaar gebruikt kan worden om de kinderen te leren zelfstandig naar school te gaan, geeft de wethouder dus feitelijk aan dat het schoolvervoer volgend jaar wordt opgeheven, concludeert SP Doesburg.

 

SP-fractievoorzitter Patrick Ott stelt dat dit onrust geeft en opnieuw veel vragen oproept. ‘Wordt het nu echt stopgezet voor alle leerlingen of niet? Zo ja, is dit uiteraard niet acceptabel, want er zullen kinderen zijn waarbij die echt niet zelfstandig naar school kunnen en ouders geen geld hebben voor een oplossing. En zo niet, voor wie dan niet? En wat zijn daarvoor dan de criteria?’, aldus Ott.

 

De SP heeft een meldpunt geopend voor ouders van leerlingen die op het vervoer zijn aangewezen. Ze kunnen hun zorgen en opmerkingen mailen naar leerlingenvervoer2014@gmail.com.

 

 

4 reacties

 1. Yvonne Irving

  De SP fractie heeft net als de rest van de gemeenteraad de informatie al gehad van wethouder Bollen. Het wordt de gemeente wettelijk opgelegd om het leerlingenvervoer naar het voortgezet onderwijs te stoppen alle ouders hebben hierover bericht gehad, in Doesburg gebruiken we 2014/2015 als overgangsjaar. Ondertussen wordt er 1 op 1 waar nodig een oplossing gezocht. Ouders kunnen voor vragen of het maken van een afspraak terecht op het gemeentehuis en de ouders die dit hebben gedaan zijn hier niet onrustig van geworden!
  Waar men echt in problemen komt wordt naar maatwerk gezocht, de gemeente helpt proactief mee.
  Voor de kinderen die basis onderwijs buiten onze gemeente volgen is ook voor deze werkwijze gekozen. Wellicht zijn er goedkopere oplossingen om een kind op de plaats van bestemming te krijgen ook daar wordt 1 op 1 met de ouders naar gekeken. Moraal van het hele verhaal is dat niet elk kind (duur) vervoerd wordt per taxi maar dat er samen met de ouders gekeken wordt of er goedkopere oplossingen zijn.

  De SP zou er beter aan doen de onrustige ouders deze informatie te geven dan onrust te veroorzaken door het huiswerk niet op orde te hebben.

  Yvonne Irving, fractie voorzitter PvdA Doesburg.

 2. Patrick Ott (SP doesburg)

  Mevrouw Irving, we hebben zeker ons huiswerk gedaan en de antwoorden van uw wethouder halen de onrust niet weg.

  Wij hebben er alle begrip voor dat u uw wethouder steunt.

 3. Kees van Immerzeel

  Het lijkt me logisch dat ouders die met vragen zitten over het leerlingenvervoer zich melden bij de gemeente. En niet bij de SP. Die gaat er niet over.

 4. wim robbertsen

  Ik mis een “vind ik leuk” knop .. tenminste onder de reactie van Kees 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑