SP Doesburg voelt zich geschoffeerd door Stadspartij en D66

De SP in Doesburg voelt zich geschoffeerd door de raadsleden Rudie Oorlog (Stadspartij Doesburg) en Wil Verlaan (D66) tijdens een discussie van de werkgroep van raadsleden. Volgens Heidy Melissen en Marion Berendse werd SP-lijsttrekker Patrick Ott ‘bruut in de rede gevallen’ en verlieten Oorlog en Verlaan de zaal ondanks vragen van Ott over de thuiszorg.

 

‘Als hopelijk toekomstige raadsleden in de gemeente Doesburg dachten we: het is goed als we naar de discussie van de werkgroep van raadsleden gaan die wethouder Bollen heeft georganiseerd over de aankomende belangrijke sociale besluiten, zoals de WSW, thuiszorg en bijstand’, schrijven Melissen en Berendse.

 

‘Het leek ons goed ons oor te luisteren te leggen wat er voor ideeën circuleren bij de andere politieke partijen en uiteraard bij de Doesburgers die het aan gaat. Die waren overigens niet echt welkom in eerst instantie. Maar naar eerder aandringen van de SP, was de bijeenkomst alsnog openbaar’.

 

Actiecomité ‘Zorg voor elkaar Doesburg’ was aanwezig, alsmede mensen van de Sociale Werkvoorziening. ‘Maar helaas het was niet de bedoeling dat zij vragen zouden stellen. Het werd een avond van eenrichtingsverkeer. Onze SP-lijstrekker Patrick Ott besloot daarom maar over te gaan tot vragen stellen De heer Oorlog van de Stadspartij, die zo zegt voor de burgers te zijn, viel Ott bruut in de rede, vroeg aan de voorzitter of hij uitgesproken was en kondigde aan geen zin te hebben om vergaderingen weer over te doen. Dat vonden er blijkbaar meer. Hij en ook mevrouw Verlaan verliet zonder meer de vergaderzaal. Aan zijn vragen van de bezorgde medewerkers van de thuiszorg kwam Ott niet eens toe’, aldus Melissen en Berendse.

 

Volgens Melissen en Berendse, die voor de SP in Doesburg op de kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen staan, waren ze getuigen van een ‘ontluisterend tafereel’. Melissen en Berendse: ‘Het vertegenwoordigen van het volk noemen ze dat? Nou sorry maar dat zien wij heel anders, namelijk:  schoffering van de bevolking’.

 

12 reacties

 1. Rick Klarenbeek

  Wat een geneuzel, de SP hangt aan een zijden draadje en probeert hier weer stennis te schoppen door andere sterkere partijen zelf te schofferen. Ik geloof ook dat het verhaal totaal anders zal liggen, want dhr. Oorlog en mevr. Verlaan stappen echt niet zomaar op. Wat mij betreft een stuiptrekking van SP. Doesburg heeft sinds tijden niet meer zoveel potentie gehad om weer samen op te trekken en naar de toekomst te kijken. Ik hoop dat dit college een kans krijgt 4 extra jaren met elkaar Doesburg op te bouwen zonder dat er iedere keer iemand tegen hun schenen zit te trappen.

 2. Rudi Oorlog

  Ik wil als diegene die genoemd wordt in het stuk van de SP bij deze toch reageren.
  Zoals een en ander geschetst wordt in het artikel van DoesburgDirect komt niet overeen met de waarheid, zelfs verre van dat.

  Wethouder Bollen had in januari aangegeven dat hij graag de raad tweewekelijks op de hoogte wil blijven houden over de gang van zaken binnen de transities in het sociale domein.
  Dit zou in informele setting gebeuren met maximaal 2 fractieleden per partij waarbij alleen op dat moment relevante informatie gedeeld wordt, niets meer en niets minder!

  Dat vervolgens de SP deze informele bijeenkomst gebruikt als een verkapte commissievergadering Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) is niet de bedoeling.
  Binnen de Commissievergadering MO is alle mogelijkheid om vragen te stellen en in te spreken voor diverse organisaties en belangenbehartigers.

  Geachte SP, jullie moeten wel de kerk midden in de stad houden…

  Rudi Oorlog
  Stadspartij Doesburg

 3. Frans van der Krul

  Rudi,
  Omdat de kerk midden in de stad staat, wil ik niet graag dat hier een hek omheen wordt gezet zoals je nu doet.

 4. Wil Verlaan

  Grappig toch die verkiezingstijd. Maar goed, jammer voor de aanstormende nieuwe SP-raadsleden. Ik had ze van harte gegund dat ze beter op de hoogte waren gebracht door hun partijgenoten. Er was een informatiebijeenkomst. De wethouder vertelt over de stand van zaken van een bepaald onderwerp. Die avond ging het over de participatiewet. Dus niet over de zorg. Raadsleden en fractieassistenten mogen over de gegeven informatie verklarende vragen stellen. We hebben aan het begin unaniem vastgesteld dat het geen discussiebijeenkomst zou worden, juist om de SP tegemoet te komen, omdat die graag aparte discussieavonden met inwoners wilde (heeft de SP dat al georganiseerd?). We stelden ook vast dat het alleen zou gaan over het onderwerp dat de wethouder aankaart. Aan het eind van de bijeenkomst hebben Rudi Oorlog en ik de wethouder gevraagd of hij nog meer wilde bespreken, we hadden nog andere afspraken staan. De wethouder was klaar met zijn verhaal. En daarmee eindigde de bijeenkomst. We namen netjes afscheid en liepen rustig naar buiten. De wethouder had toen al wel de SP-ers, die inderdaad helemaal buiten de agenda wilden gaan, aangegeven dat ze altijd welkom zijn om een afspraak te maken of per mail al hun vragen te stellen die hier niet aan de orde waren. Dus alles ging netjes en beschaafd. Precies zoals we graag met elkaar om willen gaan.

 5. Peter van den Broeke

  Een spreekwoordelijke storm in een glas water dus. Jammer dat het dan zo uitgemeten wordt door de SP. Maar ja, de verkiezingen komen er aan en dus worden muizen ineens olifanten.
  Ik heb het hier al eens eerder gezegd, de verkiezingsstrijd moet niet over de rug van een ander gaan.

 6. Heidy Melissen

  Als actiecomité willen ook wij hier graag op reageren…..
  Aangezien in de regiobode stond openbaar dachten wij als actiecomité dat ook wij daar vragen over mochten stellen over de zorg. Wij zijn namelijk nog steeds als actiecomité bezig voor goede zorg voor onze cliënten en dat wij nog werk hebben na 2014….Dat is onze grootste drijfsfeer vergeet dit niet.
  En het actiecomité heeft ook achteraf vragen gesteld aan dhr. Bollen zodat we niet voor niks waren geweest.
  En dhr Oorlog en Mevr. Verlaan jullie zijn wel weg gegaan toen dhr. Ott nog wat wilde vragen. En dan kun je wel zeggen we hadden nog andere afspraken…. maarja was dan niet gekomen naar deze vergadering van Dhr Bollen.

  groetjes actiecomité zorg voor elkaar……Wij blijven bestaan zolang nodig voor onze cliënten en voor onze banen…..want wij willen niet ons handje moeten ophouden bij de gemeente voor een bijstandsuitkering.

 7. Frans Schilderman

  Afspraken?

 8. Heidy Melissen

  Ja Frans Schilderman,

  Zo zegt mevr. Verlaan ze had nog andere afspraken op die avond…….

 9. Michel Utrecht

  Geachte Mevrouw Melissen,

  Als u uw woordenboek er op naslaat, dan kunt u concluderen dat “openbaar” zoveel betekend als “voor iedereen toegankelijk”. “Toegankelijk” is geen synoniem van “interactief”. Het staat u vrij om dergelijke begrippen foutief te interpreteren, dat u iemand anders (Dhr. Oorlog/ Mevr. Verlaan) wil dwingen uw fouten over te nemen is volledig ongefundeerde arrogantie. Oorlog en Verlaan stonden wat mij betreft volledig in hun recht toen zij geen vragen wilden beantwoorden.

  U maakte een fout, kreeg uw zin niet doorgedreven, en nu staat u gelijk een kind van vijf boos met uw voet te stampen? Treurig.

  Voor de duidelijkheid; iik ben een niet in Doesburg woonachtige SP’er en daarmee “politiek-neutraal” tot mijn mening gekomen

 10. Marion Berends

  Niet de SP voelt zich geschoffeerd, maar de Doesburgse bevolking wordt geschoffeerd. Waarom mogen zij geen vragen stellen op een bijeenkomst over belangrijke sociale kwesties? Waarom ‘informeert’ de wethouder alleen? En alleen wat hem uitkomt? Democratie is toch geen eenrichtingsverkeer?

  En dan ook nog; iemand in de rede vallen is niet de omgangsvorm die we verwachten van een raadslid.

  Ik hoop ook dat er tijdens het verkiezingsdebat aanstaande maandag meer politieke duidelijkheid komt waar welke partij staat in Doesburg.

  En na de verkiezingen graag alsnog echte openbare avonden waar de Doesburgers over de belangrijke aankomende sociale beslissingen kunnen meepraten, hun mening kwijt kunnen en vragen kunnen stellen.

 11. Frans van der Krul

  Marion,
  Nieuw Burgerinitiatief starten, praat mee?Of puur informatief, raad neemt de beslissing of de burger?

 12. Willy van Dooren

  en dan verwacht men dat de burgers stemmen op dit soort partijen die zelf niet eens naar elkaar willen luisteren of willen praten…..
  volgens mij loopt iedereen maar weg zodra men zijn zin niet krijgt of zijn mening niet wordt opgevolgd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑