BMV Advies uit Doesburg komt met een speciale cursus voor moeders, genaamd Eerste Hulp Aan Kinderen. Het cursus heeft als doel dat snel en adequaat ingegrepen kan worden wanneer een kind zich verwond en hulp nodig heeft. De cursus vindt plaats in maart en wordt gegeven in Hotel Doesburg.


‘Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje’, laat Doesburger Vincent Kreileman van BMV Advies weten. ‘Een kind dat van de trap valt, een knikker inslikt, zich brandt of denkt dat het schoonmaakmiddel limonade is. Uit onderzoek blijkt dat de eerste tien minuten na een ongeval van cruciaal belang zijn voor de afloop.’


De cursus is een erkende EHBO-cursus volgens richtlijnen van Het Oranje Kruis en inclusief Reanimatie/AED en verbandleer. Aan het eind van de cursus vindt een toetsing plaats. Bij het goed afleggen van de cursus wordt een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen uitgereikt.


De cursus duurt twee avonden en wordt op 5 en 12 maart gehouden in Hotel Doesburg. De prijs van de cursus bedraagt 125 euro inclusief btw. BMV Advies verzorgt voor een declaratieformulier waarmee deelnemers de kosten van de cursus terug kunnen vragen bij hun zorgverzekering.