Stadspartij valt over twitterbericht burgemeester Kees Luesink

Stadspartij Doesburg is niet te spreken over een twitterbericht van burgemeester Kees Luesink van Doesburg. Luesink meldde woensdagavond dat hij gestemd had op de Europese lijsttrekker van GroenLinks en riep volgers op om lid te worden van GroenLinks. Dat schoot Stadspartij in het verkeerde keelgat.

 

‘Een burgemeester moet politiek onafhankelijk zijn en geen leden werven’, twitterde fractievoorzitter Piet Vree van de Stadspartij in een reactie. Direct daarna liet de Stadspartij via twitter weten dat een burgemeester boven de partijen hoort te staan.

 

Andere politieke partijen hebben zich niet openlijk uitgelaten over het twitterbericht van burgemeester Kees Luesink. Luesink meldt in zijn ‘bio’ op twitter dat hij naast burgemeester van Doesburg ook actief is als portefeuillehouder Openbaar Vervoer Stadsregio Arnhem-Nijmegen en lid is van GroenLinks. Wie hem volgt, ziet dat hij ook regelmatig over privézaken twitter.

 

4 reacties

 1. Aernoudt Bottemanne

  Beetje een storm in een klein glaasje water, niet? In de Doesburgse politiek acteert hij, zoals het hoort, onafhankelijk van van de partij van zijn keuze. Wat is er mis mee om op je privé twitter een bericht te zetten, of te vermelden dat je van GroenLinks bent?

 2. Peter van den Broeke

  Stadsparrij, ga je druk maken over belangrijker zaken! Er zijn genoeg problemen die urgenter zijn.

 3. Richard Kok

  Als onafhankelijk volger van de lokale politieke arena vind ik het geen enkel probleem wanneer politici zo nu en dan op hun privé-twitteraccount hun mening geven. Het is toch prima om via fractievoorzitter Piet Vree van De Stadspartij te vernemen dat er Doesburgsers in training zijn voor de Nijmeegse 4Daagse? Of dat ik door Appie van de Beek van De Stadspartij via twitter op de hoogte wordt gebracht over de verrichtingen van de teams van Sportclub Doesburg?
  Ik heb wel het gevoel dat er door de dames en heren politici de laatste tijd meer naar elkaar wordt gekeken. Zelf denk ik dat dit in relatie staat met de gemeenteraadsverkiezingen over een maandje of zes.

 4. Wil van Dooren

  ik krijg meer het gevoel dat men niets mag zeggen over de burgemeester, ook hij kan en mag iets doen wat niet echt oke is volgens sommige, en daar mag men echt wel een reactie over geven of je er nu mee eens bent of niet..
  en wat mij betreft de twitter burgemeester doet maar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑