Stepteam Doesburg nodigt Doesburgers uit om deel te nemen aan de jaarlijkse Posbanksteptocht. Deze tocht wordt gehouden op zaterdag 13 oktober. De tocht start om 10.00 uur en de route loopt door het natuurgebied de Veluwe Gelderland.


Er is een route van 25 en 50 kilometer. Per afstand is er een recreatieve, een snelle groep en er wordt gestept met begeleidende steppers. Ook niet ervaren steppers kunnen deelnemen aan deze tocht. Niet ervaren steppers kunnen eventueel een step huren bij de organisatie. Wel is een basisconditie vereist.


Het dragen van een helm wordt geadviseerd en verplicht is dat er minimaal 1 werkende rem op de step is. Wanneer er zich een aantal niet ervaren steppers zich aanmelden, dan kan de organisatie de recreatieve tocht inkorten. Ook biedt het stepteam Doesburg de mogelijkheid om eerst een paar keer gratis mee te trainen op dinsdagavond om 20.00 uur.


Tijdens de tocht is er EHBO aanwezig. Er is een drink- en eetpauze onderweg, en soep ter afsluiting. Voor informatie over vertrektijd, betaling, inschrijving, huren van een step of gratis meetrainen kunnen belangstellenden zich wenden tot de website van stepteam Doesburg.